18 C
București
26 aprilie, 2024

Prognoza meteo, actualizată. Urmează o săptămână cu vreme schimbătoare, dar sunt și vești bune

Sursa foto: arhiva EVZ

Publicat la 4 iunie 2023, 18:10

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actulizat prognoza meteo pentru următoare perioadă. Meteorologii au avertizat că nu vom scăpa de fenomene extreme, chiar dacă temperaturile vor fi ridicate.

Alina Șerban, meteorolog al Administrației Naționale de Meteoroloie (

), a transmis că

a fost actualizată.

se va îmbunătăți în zilele următoare, iar ploile nu vor mai fi atât de semnificative. Sunt așteptate ploi însoțite de descărcări electrice în zonele de

pe parcursul zilei de astăzi, 4 iunie, dar și pe arii mai restânse. Cerul va fi înnorat în Oltenia și va ploua pe seară.

„Ce-i drept, însă,

se semnalează pe arii restrânse și mult, mult mai slabe cantitativ. Acest aspect al ploilor îl vom regăsi și mâine. Dezvoltări noroase, mai multe în zonele montane, în centrul țării, unde vor fi averse, probabil că se vor mai depăși ușor 20-25 litri pe metrul pătrat, în intervale scurte de timp, iar spre seară și noaptea vom regăsi astfel de fenomene în partea de vest și de nord-vest a teritoriului”, a spus Alina Șerban.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Meteorologul a mai adăugat că va ploua pe arii restrânse până la mijlocul săptămânii viitoare. De asemenea, precipitațiile nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ. Cel mai mult va ploua în jumătatea de vest a țării. Alina Șerban a anunțat că temperaturile vor crește începând cu săptămâna viitoare în Oltenia, Moldova și Transilvania. Mercurul din termometre va ajunge până la 28 de grade Celsius în aproape toate regiunile.

Alina Șerban a explicat că temperaturile vor fi mai scăute pe

, cel mult 23 de grade Celsius pentru că vântul va avea ușoare intensificări la începutul săptămânii viitoare.

o să fie frumoasă în București, unde valorile termice maxime se vor încadrea între 25 și 27 de grade Celsius și nici nu va ploua.

„Doar zona litoralului va fi cumva cu temperaturi mai scăzute, undeva la 20, cel mult 22-23 grade, în condițiile în care și vântul va prezenta ușoare intensificări. În zona litoralului va prezenta intensificări și în zonele montane înalte, iar la mijlocul săptămânii, pe arii restrânse, în partea de sud și de est a teritoriului. În Capitală, o vreme frumoasă, cu un cer însorit. Temperaturi de 25 până la 27 grade până la mijlocul săptămânii, fără ploi”, a declarat Alina Şerban la

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/vremea-se-schimba-in-urmatoarele-zile-meteorologii-anunta-ploi-iar-temperaturile-vor-scadea-pe-litoral.html

Ultimă oră

Același autor