15.3 C
București
27 aprilie, 2024

CSM București, un sezon falimentar, pe bani publici. Ratare de pomină în Liga Campionilor

Publicat la 18 februarie 2024, 19:47

Sursă foto: Facebook

Echipa CSM București a suferit o înfrângere în fața echipei Odense, cu scorul de 25-29, ratând astfel calificarea directă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.

Handbalistele de la CSM București vor intra în faza play-off pentru a-și disputa calificarea în sferturile de finală ale competiției de handbal feminin.

CSM București, ratare de pomină în Liga Campionilor

Jucătoarele din Danemarca au condus partida de la bun început, iar la pauză au avut un avantaj de cinci goluri, cu scorul de 16-11. În a doua repriză, echipa „Tigroaicele” a redus din diferență, apropiindu-se la patru goluri de daneze, însă nu au reușit să revină în totalitate.

Odense s-a impus în final cu 29-25. Astfel, CSM București a ocupat locul trei în Grupa A a Ligii Campionilor, acumulând 17 puncte. Echipa va continua să joace în faza play-off pentru a se califica în sferturile de finală. Gyor și Odense

direct în sferturi, ocupând locurile întâi și, respectiv, al doilea în grupă, cu 23 și, respectiv, 21 de puncte. În play-off, CSM București va întâlni echipa Krim Ljubljana, care a ocupat locul cinci în Grupa B.

Care era situația înainte de începerea meciului

Înainte de începerea meciului, CSM București se afla pe poziția a treia în Grupa A a Ligii Campionilor, având 17 puncte, și se afla în cursa pentru a obține locul secund, care ar fi asigurat o calificare directă în sferturile de finală ale competiției. Echipa pregătită de Adi Vasile venise după o victorie împotriva echipei Bietigheim, cu scorul de 31-28. „Tigroaicele” se aflau la doar două puncte în urma echipei Odense.

CS Rapid Bucureşti, eliminată din Liga Campionilor

CS Rapid Bucureşti a fost eliminată din Liga Campionilor la handbal feminin, după ce a fost învinsă de echipa daneză Team Esbjerg, cu scorul de 33-24 (14-10), duminică, la Mioveni, în ultimul său meci din Grupa B, notează

Vicecampioana României avea nevoie de o victorie pentru a prinde play-off-ul, dar a pierdut fără drept de apel.

Aproape un sfert de oră a fost jocul echilibrat, după care oaspetele s-au desprins, iar la pauză aveau un avantaj de patru goluri, 14-10. Diferenţa a crescut în repriza secundă, iar Esbjerg s-a impus cu 33-24.

Pentru Rapid au înscris Albertina Da Cruz Kassoma 5 goluri, Orlane Kanor 5, Marta Lopez Herrero 4, Andjela Janjusevic 3, Estavana Polman 3, Laura Kanor 2, Denisa Şandru (portar) 1, Lorena Ostase 1.

Diana Ciucă a apărat 5 şuturi (29,41%), Denisa Şandru a avut 4 intervenţii (25%), iar Ivana Kapitanovic 3 (27,27%).

Golurile oaspetelor au fost reuşite de Henny Ella Reistad 8, Kaja Kamp Nielsen 5, Nora Mork 5, Michala Elsberg Moeller 3, Rikke Iversen 3, Kristine Breistoel 3, Live Rushfeldt Deila 2, Sanna Charlotte Solberg-Isaksen 2, Julie Boe Jacobsen 1, Marit Roesberg Jacobsen 1.

Anna Opstrup Kristensen a încheiat cu 10 intervenţii (32,26%).

Au arbitrat Marija Ilieva şi Silvana Karbeska, ambele din Macedonia de Nord, iar delegat EHF a fost Ayberk Dilmen (Turcia).

, desfăşurate sâmbătă, s-au încheiat cu rezultatele: Metz Handball – FTC-Rail Cargo Hungaria 25-24, Krim Mercator Ljubljana – MKS Zaglebie Lubin 32-19, Vipers Kristiansand – Ikast Handbold 31-32.

Clasament Liga Campionilor la handbal feminin

Metz Handball 22 puncte

Team Esbjerg 22

Ikast Handbold 21

Vipers Kristiansand 15

Krim Mercator Ljubljana 13

FTC-Rail Cargo Hungaria 10

CS Rapid Bucureşti 9

MKS Zaglebie Lubin 0

Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, iar formaţiile clasate pe locurile 3-6 joacă un play-off pentru calificarea în sferturi.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/csm-bucuresti-sezon-falimentar-liga-campionilor.html

Ultimă oră

Același autor