15.3 C
București
27 aprilie, 2024

Vine primăvara, dar nu în toată țara. Prognoza meteo actualizată

Publicat la 20 februarie 2024, 18:37

Prognoza meteo. Sursa foto: Photo 46769286 © Everst | Dreamstime.com

Vine primăvara în România. Potrivit meteorologilor, temperaturile cresc semnificativ în toată țara! Pe parcursul următoarelor zile, maximele vor ajunge până la 20 de grade Celsius.

Vremea se schimbă radical în întreaga țară.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru perioada următoare. Conform acesteia, valorile termice înregistrate în următoarele zile vor fi peste cele caracteristice perioadei.

Vremea în următoarele zile

Valorile termice vor atinge pragul de 20 de grade Celsius în unele zone ale țării. Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor situa peste cele specifice acestei

a anului. În prrzent, cele mai ridicate valori termice se înregistreazâ în Capitală, precum și Târgoviște

„ Vorbim de valori termice care se vor situa peste mediile specifice datei din calendar. Dacă astăzi contăm pe valori între 5 până la 13 °C, mâine deja vorbim de 14°, pentru ca joi să avem 15…16 °C, valori înregistrate potențial în regiunile extracarpatice.

La această oră cel mai cald este la Târgoviște și București Filaret, acolo unde consemnăm 11 °C, spre 9…10 ° la multe stații meteorologice din partea de vest, sud, sud-vest a țării și mai rece la Vârful Omu, – 7 °C”, a explicat Elena Mateescu.

Zonele în care va fi mai cald

În a doua parte a săptămânii, valorile termice se mențin ridicate. În majoritatea regiunilor, acestea vor oscila între 14 și 19 grade Celsius.

De asemenea, vremea va fi la fel de caldă și pe parcursul weekend-ului. Potrivit ANM, sâmbătă și

, temperaturile se vor situa între 18-19 grade Celsius. De asemenea, cel mai cald va fi în zona de sud, unde mercurul va urca în termometre până la 20 de grade Celsius.

„Și dacă până joi, vineri, ecartul valorilor de temperaturi în fiecare zi nu variază semnificativ și contăm pe temperaturi până la 14 °, vineri, sâmbătă și duminică valorile de temperaturi vor crește, posibil spre 18…19 °C, local chiar în sudul extrem până la 20 °C.”, a adăugat aceasta.

Vremea în Capitală

Bucureștenii se vor putea bucura de temperaturi primăvăratice în următoarele zile. Conform prognozei ANM, maximele vor ajunge până 19 grade Celsius. De asemenea, acestea se vor menține și în weekend-ul care urmează.

Nu vor lipsi

din unele regiuni. Meteorologii anunță ploi în zonele de nord vest, nord și centru.

„Din punct de vedere al regimului de precipitații, ploi izolate în special în partea nord vest, nord, centru a țării. Astăzi și mâine, posibil pe creste să mai consemnăm precipitații mixte adică

și ninsoare”, a mai spus directorul ANM.

Precipitațiile mixte vor fi înregistrate în zonele montane.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/vremea-primavara-ploi-anm.html

Ultimă oră

Același autor