19.2 C
București
27 aprilie, 2024

Cristian Popescu Piedone, discuții cu liderii PSD despre posibila candidatură la Primăria Capitalei

Publicat la 20 februarie 2024, 14:53

Cristian Popescu Piedone. Sursa foto: Facebook

Piedone, fost primar al Sectorului 4, este pregătit să candideze la Primăria Capitalei chiar și din partea PSD, dar cum rămâne cu Gabriela Firea?

Primarul Sectorului 5 din București ar fi participat la o ședință a liderilor social-democrați, unde s-ar fi discutat despre candidatura acestuia din partea PSD la Primăria Municipiului București.

Piedone, fost primar al Sectorului 4, anterior membru la mai multe partide (PSD, PNȚ, PC, UNPR), în prezent, membru al Partidului Umanist Social Democrat, spune că este pregătit să intre într-o „competiție directă cu Gabriela Firea”, citează

Ciolacu îl vrea pe Piedone la Primăria Capitalei?

Potrivit unei

, premierul țării a declarat că Firea este singura membră de partid înscrisă în cursa pentru Primăria Capitalei. La un interviu pentru Antena 3, primarul Sectorului 5 a declarat că PSD și alte partide sunt indecise în a-și desemna candidații.

„Bucureștiul are trei primari care au dovedit că au lucrat în interesul orășenilor: Daniel Băluță, Robert Negoiță și subsemnatul, Cristian Piedone”, a declarat primarul, făcând referire la ceilalți primari de sectoare, care de altfel, sunt membri PSD.

Despre Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei între 2016 și 2020, Piedone a declarat că PSD și PUSL trebuie să-și anunțe candidații cât mai repede: „Eu și Gabriela Firea suntem paraleli și echidistanți, dar partidul meu o va susține pe Gabriela Firea. Asta nu înseamnă că PUSL nu va avea candidat. Nu mai ține cu vrăjeala asta la cetățeni. Trebuie să anunțe candidații. Dacă coaliția nu întelege că trebuie să colaboreze, Nicușor Dan va câștiga din nou Bucureștiul”.

De ce Gabriela Firea nu ar putea candida la Primăria Capitalei? Răspunsul: „Căminele Groazei”

La alegerile din 27 septembrie 2020, Gabriela Firea a fost desemnată de PSD să candideze pentru un nou mandat de primar general al Municipiului București, dar s-a clasat pe locul al doilea, după Nicușor Dan, cu 37,97% din voturi.

Mandatul ei de primar nu a fost unul fericit. A fost huiduită de 20.000 de bucureșteni pe durata unui eveniment desfășurat pe Stadionul Național Arena.

cheltuielile uriașe care au băgat capitala într-un „

etc. i-au iritat pe majoritatea bucureștenilor, preferând să-i acorde o șansă lui Nicușor Dan la alegerile locale din 2020. Fondatorul partidului „Uniunea Salvați Bucureștiul” (actualul partid Uniunea Salvați România) a pierdut alegerile din 2016, în fața Gabrielei Firea.

, ministrul Familiei, a fost acuzată că ar fi responsabilă, indirect, de ororile petrecute în mai multe cămine de bătrâni din țară, dezvăluite în presă, în iulie 2023. Oficialul spune că își dorește ca „ancheta să continue în toată țara, iar cei vinovați să plătească pentru chinurile prin care au trecut acei bătrâni, dar și alte persoane cu dizabilități”. Ea și-a dat demisia din funcția de ministrul Familiei.

De ce Piedone nu ar putea candida la Primăria Capitalei? Răspunsul:„Colectiv”

Pe 30 octombrie 2015, incendiul clubului de noapte Colectiv a ucis 64 de oameni. Fiindcă clubul de noapte a fost autorizat de primarul Piedone, protestatarii i-au cerut demisia. Primarul Sectorului 4 a renunțat la funcție pe 4 noiembrie, urmând să fie cercetat de DNA și arestat pe 6 noiembrie pentru acuzații de abuz de putere și nerespectarea legilor de securitate de prevenirea incendiului după ce a autorizat clubul de noapte.

Piedone a fost ales primar al Sectorului 5 după alegerile locale din 2020. Dar în 2022, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Popescu Piedone la 4 ani de închisoare la Jilava pentru abuz în serviciu în procesul de incendiu al clubului de noapte Colectiv.

El și-a susținut nevinovăția, fiind ulterior eliberat în iunie 2023. Și-a reluat funcția, iar acum, intenționează să candideze la

PSD, în topul preferințelor bucureștenilor pentru Primăria Capitalei

Întrebați cu ce partid ar vota, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, 31% dintre bucureșteni au spus că ar vota cu

Pe locul al doilea în preferințele lor s-au situat USR și PNL, cu 17%, urmând AUR cu 14%.

Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, a declarat că are 30% șanse să fie reales.

Partidul Social Democrat (PSD) – 31%

Uniunea Salvați România (USR) – 17%

Partidul Național Liberal (PNL) – 17%

Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR) – 14%

SOS România (Partidul Dianei Șoșoacă) – 6%

Partidul Umanist Social Liberal(PUSL) – 5%

Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 5%

Altul – 5%

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/marcel-ciolacu-gabriela-firea-piedone-primaria-capitalei.html

Ultimă oră

Același autor