19.2 C
București
5 mai, 2024

Percheziții la Direcția Regională Vamală București. Angajați cercetați pentru luare de mită

Publicat la 13 februarie 2024, 11:37

DNA. Sursa foto: Facebook

Percheziții la Direcția Regională Vamală București. Surse judiciare susțin că ar fi vizați lucrători vamali, dar și persoane din conducerea instituției. În cadrul dosarului penal se fac cercetări pentru luare de mită în formă continuată.

Percheziții la Direcția Regională Vamală București. Mai exact, marți dimineața au avut loc percheziții ale

din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Surse judiciare susțin că cei vizați de anchetă ar fi luat bani de la comercianți care își desfășoară activitatea în complexuri comerciale de la marginea Capitalei. În schimbul acestor sume nu ar fi fost sancționate nereguli constatate în urma controalelor.

Percheziții la Direcția Regională Vamală București

Perchezițiile au loc în mai multe birouri, dar și în mașinile unora dintre suspecți. Potrivit

, perchezițiile au loc în 20 de locații din București,

, Dâmbovița, Giurgiu, domicilii, sedii de firme, și Direcția Regională Vamală București.

Este vorba despre un dosar de luare de mită și trafic de influență. Mita ar fi fost între 600 și 12 mii de euro pentru a se permite intrarea în țară a unor bunuri contrafăcute sau fără documente.

La ora 6.00, când au descins la Direcția Regională Vamală București, nu era niciun angajat la muncă, dar au fost chemați și au început să vină rând pe rând la serviciu.

Percheziții la Direcția Regională Vamală București. Sursa foto: Arhiva EVZ.

DNA, despre scandalul de corupţie de la Direcția Regională Vamală București

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a venit cu precizări în legătură cu acest caz de la Direcția Regională Vamală București:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2021 – 2024, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Percheziții la Direcția Regională Vamală București. Sursa foto: Arhiva EVZ

În cursul zilei de 13 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/perchezitii-la-directia-regionala-vamala-bucuresti-angajati-cercetati-pentru-luare-de-mita.html

Ultimă oră

Același autor