22.2 C
București
18 mai, 2024

Vladimir Putin va depune jurământul pentru un nou mandat de preşedinte al Rusiei

Peste doar două zile, Vladimir Putin va depune jurământul pentru un nou mandat de şase ani în funcţia de preşedinte al Rusiei, scrie Sky News.

Marţi, liderul rus va pune mâna pe o copie a Constituţiei şi va promite că o va respecta.

El a obţinut o majoritate zdrobitoare în alegerile generale din Rusia la începutul acestui an, pe fondul unor acuzaţii generalizate de fraudare a voturilor, intimidare şi corupţie.

Putin este deja cel mai longeviv lider rus (sau sovietic) de la Iosif Stalin încoace.

În discursul său privind starea naţiunii din februarie, el a promis că va îndeplini obiectivele Moscovei în Ucraina şi că va face tot ceea ce este necesar pentru „a ne apăra suveranitatea şi securitatea cetăţenilor noştri”.

El a afirmat atunci că armata rusă a „dobândit o experienţă de luptă uriaşă” şi că „deţine cu fermitate iniţiativa şi desfăşoară ofensive într-o serie de sectoare”

Jurământul are loc cu două zile înainte de Ziua Victoriei, cea mai importantă sărbătoare a Rusiei, care celebrează cucerirea Berlinului de către Armata Roşie sovietică în cel de-al Doilea Război Mondial. Înfrângerea Germaniei naziste face parte integrantă din identitatea rusă modernă – şi din justificarea de către preşedinte a războiului din Ucraina ca fiind o luptă comparabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 11:56

astăzi, 11:31

astăzi, 11:17

astăzi, 09:37

ieri, 12:33

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/vladimir-putin-va-depune-juramantul-pentru-un-nou-mandat-de-presedinte-al-rusiei-22368603

Ultimă oră

Același autor