31 C
București
14 iulie, 2024

Tricoul olimpic al lui Michael Jordan a fost vândut la licitaţie cu peste 3 milioane de dolari

Un tricou purtat de starul NBA Michael Jordan în timp ce reprezenta Statele Unite la Jocurile Olimpice de vară din 1992 a fost vândut joi la licitaţie pentru 3,03 milioane de dolari.

Licitaţia a fost organizată de Goldin, un operator online de obiecte de colecţie.

Echipa de baschet a Statelor Unite, supranumită „The Dream Team”, a reunit unii dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, printre care Jordan, Larry Bird şi Magic Johnson, atunci când jucătorilor din NBA li s-a permis pentru prima dată să participe la Jocurile Olimpice. Statele Unite au câştigat cu uşurinţă medalia de aur la Barcelona.

Tricoul special purtat de Jordan în semifinala împotriva Lituaniei a fost inclus într-o licitaţie cu tricouri semnate de toţi cei 12 membri ai echipei.

Un alt tricou purtat de Jordan în timpul meciului de deschidere al finalei NBA din 1998 a fost vândut la o licitaţie din septembrie pentru peste 10 milioane de dolari, stabilind un nou record ca fiind cea mai scumpă piesă de colecţie de sport purtată în timpul unui meci din istorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 19:57

astăzi, 19:52

astăzi, 19:40

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/tricoul-olimpic-al-lui-michael-jordan-a-fost-vandut-la-licitatie-cu-peste-3-milioane-de-dolari-21900033

Ultimă oră

Același autor