31 C
București
14 iulie, 2024

Nicușor Dan, schimbări drastice la Poliția Locală. Cine este noul director general

Publicat la 3 octombrie 2023, 18:59

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Nicușor Dan a anunţat că noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti este o persoană care a lucrat toată viaţa în Jandarmerie şi că a avut funcţii de conducere.

Nicușor Dan a precizat că Eduard-Valentin Stroe este noul director general al

De asemenea, a mai spus că îşi doreşte o modificare a organigramei. Numărul polițiștilor care se ocupă de ordine publică să crească de la 130 la 200.

„Este o persoană care a lucrat toată viaţa în JandarmSchimbare la vârful Poliției Localeerie, care a avut funcţii de conducere în Jandarmerie la

, la Timişoara. Şi l-am considerat persoana cea mai potrivită. (…) Până în momentul acesta, Poliţia Locală, în zona sa de ordine publică, nu a funcţionat. După această schimbare la vârful poliţiei locale o să propun Consiliului General o modificare de organigramă, în care să sporim numărul de poliţişti locali care sunt în secţiunea de ordine publică”.

Nicușor Dan vrea să facă schimbări majore

s-a declarat nemulţumit de faptul că poliţiştii locali nu sunt prezenţi în stradă. Iar asta arată că nu funcţionează activitatea de control

„O să îi vedeţi pe stradă şi o să aibă fiecare zona lui. Asta înseamnă Poliţie Locală – fiecare să fie responsabil de o zonă, să semnaleze tot ce se întâmplă acolo. (…) Direcţia Control din Poliţia Locală are mai multe probleme. Şi pe zona de mediu – Parcul IOR – şi pe zona de construcţii, şi pe zona de activităţi comerciale, şi pe zona de taximetrie. (…) În momentul de faţă, dacă vă duceţi în Gara de Nord şi veţi vedea taximetria nelegală, asta ne spune că nu funcţionează activitatea de control”, a precizat el.

Sursa foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, despre centrele sociale

În ce priveşte persoanele fără

, edilul general a menţionat că centrele sociale ale primăriei au capacitatea de a caza aceşti oameni şi de a le oferi hrană, dar că aceştia refuză.

„Acolo unde sunt acte pe care noi putem să le sancţionăm, fără îndoială că vom interveni. Aşa cum este legislaţia din România în momentul de faţă, o persoană pe care o vezi de o sută de ori că cerşeşte sau vagabondează şi deranjează lumea în zona centrală a oraşului nu poţi decât să o sancţionezi contravenţional, ceea ce nu are niciun efect. Dacă consumă pe droguri pe spaţiul public, atunci e altă faptă şi poate să fie sancţionată”, a spus

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/nicusor-dan-schimbari-politia-locala-noul-director-general.html

Ultimă oră

Același autor