12 C
București
26 aprilie, 2024

Locurile de arest ale Poliției Capitalei sunt pline până la refuz. Deținuții sunt trimiși în jurul Bucureștiului

Sursa foto: 26163005 © Jinga80 | Dreamstime.com

Publicat la 18 martie 2023, 16:21

Toate cele zece locuri de arest ale Poliției Capitalei sunt pline până la refuz, semn că numărul infractorilor este din ce în ce mai mare. În consecință, persoanele arestate sau reținute vor fi duse în aresturile din jurul Bucureștiului.

Aceste acțiuni vin pentru a evita încălcarea normelor

cu privire la condițiile de detenție. În acest sens, anchetatorilor li s-a recomandat să intre în legătură cu inspectoratele județene de poliție pentru a găsi ale locuri unde să fie trimiși cei arestați.

Situația din arest este una temporară

Potrivit surselor din

s-ar fi ajuns la această situație ca urmare a numărului tot mai mare de acțiuni de control realizate de poliția Capitalei sau de structurile combatante a criminalității organizate .

S-a precizat însă și că situația actuală este una temporară, având în vedere că persoanele arestate sunt „într-o continuă dinamică”. În timp ce unii sunt eliberați sau transferați la penitenciar, alții le iau locul, fiind reținuți sau arestați.

O situație deosebită e aplicată fraților

, care, potrivit surselor, ar sta singuri în celulă, iar până acum cei doi nu s-au plâns de condițiile din detenție, potrivit

Scăderea nivelului de trai crește infracțiunile de violență

Spre exemplu, autoritățile din Târgu Mureș au ajuns la concluzia că scăderea nivelului de trai al populaţiei a dus la creşterea numărului de dosare în instanţe , atât pe latura civilă, cum sunt drepturile băneşti, cât mai ales pe cea penală, cum sunt infracţiunile cu violenţă şi cele de natură sexuală.

Vicepreşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş, judecătorul Ioana Lucaci, a precizat că în instanţe s-a constatat o creştere numărului de dosare referitoare la nişte infracţiuni care se întâlneau foarte rar sau deloc în anii anteriori, scrie

De asemenea, un raport al IPJ Cluj arată că numărul de infracțiuni de violență a crescut cu 12,47% în ultimul an. Polițiștii au avut 33.794 de intervenții, 17.773 de controale directe, 1.242 de acțiuni cu efective directe și 40 de razii. În contextul acestor activități au fost descoperite 1.626 de infracțiuni, dintre care 1.056 de infracțiuni în flagrant direct, potrivit

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Publicat in categoriile:

Ne puteți urmări pe

sau pe

Revista presei

Romania TV

DC News

Stirile Kanal D

Doctorul Zilei

Rețete și vedete

Evenimentul Istoric

Animal Zoo

Capital Comunicate

EVZ Comunicate

Editura de carte

Sursa: https://evz.ro/locurile-de-arest-ale-politiei-capitalei-sunt-pline-pana-la-refuz-detinutii-sunt-trimisi-in-jurul-bucurestiului.html

Ultimă oră

Același autor