17.2 C
București
27 iulie, 2024

Apocalipsa după Nicușor

Publicat la 13 aprilie 2023, 12:09

Actualul primar general – cel mai votat politician după președintele României („atât s-a putut” în ambele cazuri) – și-a anunțat previzibila candidatură pentru un al doilea mandat. Din fericire, alegerile libere dau oricărui popor sau oricărei comunități șansa la masochism. Iar dacă va primi suficiente sufragii, Capitala va fi administrată la fel ca în ultimii doi ani și jumătate.

Ceea ce m-a surprins în acest demers absolut legitim este miza enunțată de fondatorul

: „Mă interesează şi pentru că nu văd o altă persoană care să reuşească să se opună mafiei imobiliare, ca să o spun foarte deschis”.

Cu siguranță

s-a dezvoltat adesea haotic la capitolul urbanism. La fel de adevărat e că sectorul construcțiilor e unul profitabil în toate colțurile lumii, deci nu cred că vor fi multe voci care să îi plângă pe dezvoltatori, din păcate doar din considerente emoționale.

Totuși, rațional vorbind, mă gândesc dacă nu cumva ar trebui să deplângem locurile de muncă pierdute în această industrie urmare a blocajului generat de edil. Sau dacă micile firme cu capital românesc închise prin stoparea comenzilor nu meritau mai multe șanse de supraviețuire. Ori dacă bucureștenii nu puteau spera la locuințe decente și accesibile în oraș și nu în afara lui. Poate dacă încasările la bugetul central și cele locale – încasări dispărute prin stoparea dezvoltărilor – nu puteau fi folosite pentru rezolvarea unor probleme reale precum termoficarea, traficul, consolidarea clădirilor, spațiile verzi sau câinii vagabonzi. În fine, dacă pedepsirea egală a tuturor actorilor din acest domeniu a fost soluția corectă.

O altă întrebare este legată de revendicarea unui discurs justițiar (lupta cu

) de către un politician pentru care Agenția Națională de Integritate susține că a constatat incompatibilitatea sau abuzul în serviciu. Și pentru care Inspectoratul de Stat în Construcții contestă veridicitatea a numeroase documentații. Același politician se laudă (pe facebook, unde altundeva?) că și-a îndeplinit (în mod excepțional) atribuțiile din fișa postului: semnarea de certificate de urbanism sau a plăților pentru exproprieri.

Toate astea ar fi de râs, dacă nu ar fi, de fapt, de plâns, atât pentru naivii care au ștampilat pe buletinul de vot candidatul PNL-

, cât și pentru cei care intuiau eșecul administrativ al campionului neputinței. Într-un oraș confruntat cu numeroase probleme sistemice, de care nu se ocupă nimeni, să îți argumentezi candidatura cu citate parțiale din Corneliu Vadim Tudor pare neverosimil. Și totuși, se întâmplă. #noulBucurești e doar capitala României #normale și #educate

Revista presei

Romania TV

DC News

Stirile Kanal D

Doctorul Zilei

Rețete și vedete

Evenimentul Istoric

Animal Zoo

Capital Comunicate

EVZ Comunicate

Editura de carte

Sursa: https://evz.ro/apocalipsa-dupa-nicusor.html

Ultimă oră

Același autor