11.8 C
București
19 mai, 2024

PODUL de FLORI peste Prut / Gabriela FIREA: Sunt 34 de ani de la unul dintre cele mai încărcate de emoție momente ale istoriei recente

Publicat: 06/05/2024, 10:09

Luni s-au împlinit 34 de ani de la Podul de Flori peste Prut – unul din evenimentele din 1990 care au pregătit Republica Moldova pentru independența de un an mai târziu. Cu această ocazie Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală, a subliniat că Podul de Flori este „unul dintre cele mai încărcate de emoție momente ale istoriei recente”.

Sunt 34 de ani de la unul dintre cele mai încărcate de emoție momente ale istoriei recente: Podul de Flori peste Prut, momentul simbol în care, pentru prima oară după cel de-al doilea război mondial, frontiera dintre România și Republica Moldova a putut fi traversată liber, fără acte, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Șefa PSD București a afirmat că Podul de Flori a acoperit atunci Cortina de fier de pe Prut și a creat calea de a-i aduce împreună pe toți cei care simțeau românește de o parte și de alta a Prutului.

Au trecut mai bine de trei decenii de la acea emoție pură, istoria s-a complicat, vremurile sunt tot tulburi și aduc multe scenarii ce ne dau fiori. 

Dar azi, la 34 de ani de ani de la acele clipe, să rămânem doar cu gândul la explozia de bucurie și speranță de atunci, a explicat candidatul PSD la Primăria Generală.

În timpul manadatului de primar al Capitalei, în 2018, Gabriela Firea a efectuat o vizită în Republica Moldova după ce Silvia Radu, primarul de Chișinău din acea perioada, a efectuat o vizită similară în capitala Română. Doamnele de la muncipalitate au ținut o conferință de presă în straie naționale asemănătoare: ii și bundițe.

Îmi amintesc cu drag vizita la Chișinău, capitala Republicii Moldova, în anul 2018, în timpul mandatului de primar general al Capitalei. În cei patru ani, am avut întâlniri cu primarul Chișinăului de la acea vreme, am donat autobuze sistemului de transport, 20.000 de cărți bibliotecilor și am perfecționat cadre medicale moldovene în spitalele din București, a încheiat Firea.

CITEȘTE ȘI:

Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Sport –

06 May, 11:34

Știri politice –

06 May, 11:10

Știri externe –

06 May, 11:03

Ultima oră

Actualitate –

06 May, 10:15

06 May, 10:10

06 May, 09:41

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/podul-de-flori-peste-prut-gabriela-firea-sunt-34-de-ani-de-la-unul-dintre-cele-mai-incarcate-de-emotie-momente-ale-istoriei-recente-20201578

Ultimă oră

Același autor