21 C
București
5 mai, 2024

Ioan Andone s-a mutat în Spania. „Cheltuiesc mai puţini bani decât în Bucureşti. Ştiţi cât dau pe curent?”

Ioan Andone, legendarul fundaş central al lui Dinamo, și-a găsit un nou cămin în Marbella, Spania, unde petrece aproximativ şase luni în fiecare an. Motivul? Cheltuielile mai mici și condițiile de trai mai bune decât în România!

25 apr. 2024, 18:37

Ioan Andone s-a mutat în Spania. „Cheltuiesc mai puţini bani decât în Bucureşti. Ştiţi cât dau pe curent?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania. Ajuns la vârsta de 64 de ani, fostul internaţional român face naveta între București și Marbella. Legenda lui Dinamo și-a cumpărat o proprietate în Spania, iar șase luni din an le petrece pe tărâm iberic.

„Locuiesc la Marbella, dar nu pot să depășesc șase luni de stat acolo, pentru că rezidența fiscală o am în România. Dacă stau acolo, ei vin cu dublă impozitare”, a declarat Ioan Andone pentru

. Acesta subliniază că, deși Spania are legi stricte în ceea ce privește șederea prelungită, beneficiile trăirii acolo sunt considerabile: „Așa-i legea în Spania, mă pot controla când dau pașaportul la aeroport, la contul din bancă, deci nu mă joc. Se poate să stai mai mult de 6 luni doar dacă ai un contract de muncă sau ceva, să ai un business acolo”.

Ioan Andone evidențiază diferențele de costuri, precizând că în Spania plătește mult mai puțin decât în București. Taxele, impozitele și facturile pentru utilități sunt semnificativ mai mici. De exemplu, pentru curent, plătește doar 210 euro la două luni pentru o casă cu patru dormitoare, comparativ cu 2.500 de lei lunar în București.

„În Spania, cheltuiesc mai puțini bani decât în București. E mai scump la noi! Sincer! Taxele, impozitele, curentul… La noi, dau la curent 2.500 de lei pe lună la casă. În Spania, plătesc pe curent 210 euro pe două luni și am patru dormitoare la casă. Acolo am de toate, mult consum: am frigidere, merge aerul condiționat, calorifere electrice. Nu am gaz, în schimb”, a mai spus Ioan Andone.

Românii constituie o comunitate semnificativă în Spania, iar Ioan Andone observă că în orașele precum Sevilla, Cadiz, Cordoba, Marbella și Malaga există aproximativ 170.000 de români. Trăind într-o țară cu o climă blândă și având acces la activități precum schiul în Sierra Nevada, Ioan Andone găsește că traiul în Spania îi oferă o alternativă atractivă la viața din România.

„Sunt foarte mulți români acolo. În Sevilla, Cadiz, Cordoba, Marbella și Malaga sunt 170.000 de români. E o comunitate foarte mare. Se face și o biserică, se strâng fonduri. În general, sunt oameni tineri acolo, iar eu am prieteni care au firme de construcții, ateliere auto. N-am crezut că mă pot obișnui acolo, dar mai ales iarna este superb. Zăpadă n-am văzut niciodată! Dar sunt la două ore de Sierra Nevada, te duci și schiezi cât vrei”, a încheiat Ioan Andone.

Ioan Andone a jucat în ţară pentru Corvinul (1979-1983) şi Dinamo (1983-1990), iar înstrăinătate pentru Elche, în Spania (1990-1001) şi Heerenven, în Olanda (1991-1993).

Sursa: https://www.romaniatv.net/ioan-andone-s-a-mutat-in-spania-cheltuiesc-mai-putini-bani-decat-in-bucuresti-stiti-cat-dau-pe-curent_8268583.html

Ultimă oră

Același autor