21.7 C
București
5 mai, 2024

EXCLUSIV | Ce scuze a găsit Nicușor Dan că nu a rezolvat problema traficului din București în patru ani de mandat: „Puteam fi mai rău decât suntem”

Nicușor Dan, invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu, la România TV, a explicat de ce nu a reușit să rezolve problema traficului din București în cei patru ani de mandat.

25 apr. 2024, 22:04

Victor Ciutacu: Ați promis revoluția traficului, unde e americanul, a dispărut?

„Nu, a murit, chiar a murit. Mai întâi, în primul an am avut Covid și era un om cu o anumită vârstă care nu putea să vină la București, preocuparea noastră în primul an a fost să eșalonăm aceste datorii. Dacă vorbim de trafic sunt două lucruri importante de spus, de unde vine traficul. Vine din această dezvoltare urbană total scăpată de sub control. Dacă tu vei pune 5000 de apartamente și nu vei construi grădiniță și școală la ele, va fi o problemă. Desigur, există neceistate, instinctul de a avea propria ta casă. Din păcate, dezvoltarea este nefericită. Sunt multe exemple în care blocurile sunt prea înghesuite și oamenii au dificultăți, dacă nu au în preajmă școli și grădinițe și sunt nevoiți să se deplaseze. Noi după 3 ani și jumătate puteam fi mai rău decât suntem. E bine că nu suntem mai rău, pe de altă parte, singura soluție este să ducem oamenii către transportul public”, a spus Nicușor Dan la RomâniaTv.

Citește și

Victor Ciutacu: Păi puteți produce ca în Amsterdam transport public?

„Avem rezultate, am crescut numărul de oameni care plătesc abonamente, a crescut numărul de călători. Am cumpărat 100 de tramvaie. Nu am blocat-o eu pe Gabriela, l-a atribuit cui nu trebuia! Au fost două firme, două oferte, firma Astra a contestat și în felul ăsta s-au pierdut doi ani. Autobuze electrice, troilebuze, am pus bilet unic cu metroul, abonamente foarte avantajoase, se poate plăti cu cardul și, de asemenea, cu telefonul”.

Sursa: https://www.romaniatv.net/ce-scuze-a-gasit-nicusor-dan-ca-nu-a-rezolvat-problema-traficului-din-bucuresti-in-patru-ani-de-mandat-puteam-fi-mai-rau-decat-suntem_8269069.html

Ultimă oră

Același autor