12.4 C
București
4 mai, 2024

Bezea, cea mai dulce pisică din București, a fugit de acasă, din cartierul Dămăroaia

Ea este Bezea, o pisică albă care a decis să plece de acasă, de pe strada Șușița din București. Felina fugară este căutată prin cartierul Dămăroaia, și pe internet.

23 apr. 2024, 12:58

Bezea a fugit de acasă

UPDATE: Bezea s-a întors acasă, de una singură, după o aventură de o zi pe străzile din București.

„Update! După o zi întreagă, Bezea a decis să se întoarcă singurică acasă și este bine. MULȚUMESC TUTUROR PENTRU AJUTOR!!”, a scris stăpâna pisicii, în anunțul inițial.

Bezea, o pisicuță albă, a fugit din cartierul Dămăroaia din București, mai exact de pe strada Șușița. Feșima a plecat de acasă încă de duminică, 21 aprilie.

Stăpâna sa o caută și cere ajutorul bucureștenilor pentru a o găsi. Aceasta a făcut și o postare pe grupul de Facebook

, în speranța că anunțul va ajunge la cât mai multe persoane.

„S-a pierdut în zona cartier Dămăroaia/Strada Șușița în data de 21.04.2024. Răspunde la numele de Bezea. Dacă aveți orice informație despre ea, mă puteți contacta. Vă rog frumos să mă ajutați să o găsesc!”

Ce poți face dacă ți-ai pierdut pisica

Iată câteva sfaturi pentru cei care se află în situația în care pisica lor a fugit de acasă:

Puneți litiera pisicii afară (cu nisipul necurățat) și duceți o pătură sau o bluză afară (ele recunosc mirosurile cunoscute lor de la distanță și sunt șanse foarte mari să vină la litiera lor sau la o îmbrăcăminte cu miros cunoscut).

Lăsați lângă litieră hrană și apă.

Căutați-o și chemați-o în special dimineața devreme și seara târziu când e mai liniște și cresc șansele să vă audă și să aibă curaj să iasă din locul în care se ascunde.

Cercetați fiecare loc mic: tufiș, beci, garaj sau oriunde s-ar putea ascunde.

Mergeți să vă căutați animalul de companie cu jucăria și hrana preferată. (Dacă, de exemplu, îi plac undițele sau laserul, să le folosiți la căutare. De asemenea, dacă vine la sunetul pliculețului, conservei sau a bobițelor, să folosiți acele sunete.)

Puneți cât mai multe afișe cu el/ea în zonă.

Lăsați afișe la cabinetele veterinare din zonă.

Întrebați vecinii dacă au văzut cumva pisica, să-i rugați să se uite și ei după el/ea și să-i rugați să cerceteze beciurile și garajele, în caz că pisica a intrat acolo și a fost accidental închisă înăuntru.

Postați anunțul de pierdere pe grupurile de Facebook (sunt grupuri dedicate animalelor pierdute sau găsite pe orașe și pe cartiere).

Dacă nu sunt foarte multe pisici în zonă, puteți folosi o cușcă capcană, poate astfel o să intre în ea când îi este foame, scrie

Sursa: https://www.romaniatv.net/bezea-cea-mai-dulce-pisica-din-bucuresti-a-fugit-de-acasa-din-cartierul-damaroaia_8262778.html

Ultimă oră

Același autor