18.9 C
București
29 aprilie, 2024

VIDEO EXCLUSIV | Cât de sigur mai este mersul cu metroul? Lider sindicat Metrorex: „Instalațiile de pe Magistrala 2 trebuie schimbate neapărat”

Publicat: 21/11/2023, 10:00

Marian Artimon, liderul de sindicat al Metrorex, a declarat, luni seară, la Gândul Exclusiv că Magistrala 2 de metrou, Pipera – Berceni, are instalațiile vechi de acum 40 de ani și care „trebuie neapărat înlocuite”.

Liderul de sindicat de la Metrorex a fost întrebat în emisiunea „Gândul Exclusiv” cât de sigur mai este mersul cu metroul.

Iată ce spune Marian Artimon:

„Asta atragem și noi atenția. În ultimii 10 ani, 2013 – 2023, în fiecare an am cerut pentru revizii și pentru menținerea instalațiilor în termen, pentru că din păcate nu s-au găsit bani europeni să înlocuim cum ar fi trebuit, cerem o anumită sumă pentru exploatare. Și întotdeauna am avut aprobat între 38 și 78% cel mai mult (…)

Magistrala a doua este dată în exploatare undeva prin anul 1985, instalațiile sunt aceleași. În 2017 se aprobase un proiect pentru înlocuirea Magistralei 2, de la Pipera la Berceni”, a declarat Marian Artimon la Gândul Exclusiv.

mai spune că pe Magistrala 2 trebuie înlocuite calea de rulare, instalațiile electrice, ventilațiile sau stațiile de pompare.

Marian Artimon, lider de sindicat Metrorex: „Magistrala 2 este cea mai tranzitată”

„Ele sunt românești, făcute de fabricile care acum nu mai sunt. Sunt produse în 1983, și unele trebuie neapărat înlocuite. Magistrala 2 este cea mai tranzitată, este cea mai veche, eu spun că este sigură în exploatare, dar are 40 de ani”, a declarat Marian Artimon care a mai precizat că la Magistrala 1 s-au făcut modernizări, în timp.

„Oricând se poate declanșa un protest spontan”

, liderul de sindicat al Metrorex, a declarat luni seară la Gândul Exclusiv că oricând este posibil un protest spontan la metrou, care să afecteze activitatea în subteran. Sindicalistul spune că Legea 296 / 2023 ar tăia foarte mult din veniturile angajaților de la metrou.

„Această lege 296, a austerității, a luat din drepturile salariaților, în sensul că există un articol 41, care spune că dacă ai datorii și pierderi, compania nu mai are dreptul să ofere bonusuri, iar acestea, precum bonurile de masă, sunt prevăzute într-un Contract Colectiv de Muncă, semnat parafat și înregistrat la ITM București”, a declarat Marian Artimon la Gândul Exclusiv.

CITEȘTE ȘI:

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri –

21 Nov, 10:57

Video –

21 Nov, 10:56

21 Nov, 10:54

Ultima oră

Știri externe –

21 Nov, 10:51

Actualitate –

21 Nov, 10:45

Știri politice –

21 Nov, 10:40

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/video-exclusiv-cat-de-sigur-mai-este-mersul-cu-metroul-lider-sindicat-metrorex-instalatiile-de-pe-magistrala-2-trebuie-schimbate-neaparat-20096857

Ultimă oră

Același autor