15.8 C
București
15 mai, 2024

Veste proastă pentru Nicușor Dan. Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru București îi dă calculele peste cap

Teama lui Nicușor Dan față de Gabriela Firea este evidentă. După patru ani, bucureștenii nu au scăpat de problemele legate de trafic, poluare, termoficare, așa cum promitea Nicușor Dan în 2020.

29 apr. 2024, 11:40

Odată cu decizia Coaliției de guvernare de a merge cu candidați separați pentru București, se schimbă și dinamica campaniei electorale. Nicușor Dan nu îl mai are contracandidat doar pe Cristian Popescu Piedone, ci, prin intrarea Gabrielei Firea în cursă, șansele actualului edil de a câștiga cu „reușitele” din actualul mandat se reduc semnificativ.

Ultimul sondaj Avangarde privind intențiile de vot pentru Primăria Capitalei arată că PSD are între 31-34% dintre opțiuni, și domină ierarhia formațiunilor politice. Gabriela Firea, candidatul social-democraților pentru funcția de edil, este sprijinită de 24% dintre respondenți, și înregistrează, după câteva zile, un avans important de patru procente în fața lui Cristian Popescu Piedone.

De ce și-ar fi dorit Nicușor Dan ca adversarul său să rămână Cristian Popescu Piedone

Cifrele anunțate de Avangarde dau peste cap calculele lui Nicușor Dan. Acesta și-a concentrat campania electorală asupra contracandidatul său, Cristian Popescu Piedone, discreditându-l pe primarul Sectorului 5 , folosindu-se de acuzațiile de corupție și nepotism. Strategia sa era să se poziționeze ca singura alternativă credibilă și fără stigma “penală” pentru bucureșteni, iar un program pentru București era pus în plan secund.

Acum, Nicușor Dan este nevoit să vină cu o propunere reală pentru București, forțat de propunerea PSD de a merge mai departe cu Gabriela Firea. Într-o confruntare electorală care să pună accent pe proiecte realizate, dar și pe cele care au fost blocate, Gabriela Firea este cel mai credibil oponent pentru Nicușor Dan, iar discursul său își pierde din substanță.

Teama lui Nicușor Dan față de Gabriela Firea este evidentă. După patru ani, bucureștenii nu au scăpat de problemele legate de trafic, poluare, termoficare, așa cum promitea Nicușor Dan în 2020. Iar dintre puținele schimbări produse în Capitală în mandatul său, cele mai multe au fost demarate sau realizate cu fonduri europene atrase în mandatul Gabrielei Firea la conducerea PMB. Doar câteva exemple în acest sens sunt autobuzele electrice, troleibuzele și tramvaiele intrate recent în parcul STB, parcările park&ride sau schimbarea țevilor din rețeaua de termoficare.

Sondajul Avangarde arată, de altfel, faptul că Firea este un adversar mult mai serios. Pentru că mai există și factorul politic, care spune că dacă se respectă procentajele partidelor, pe 9 iunie, candidatul PSD va avea prima poziție, cu un avans de 6 procente. Iar faptul că în numai câteva zile ne aflăm deja la 75% din acest scenariu confirmă că temerile actualului edil sunt justificate.

Sursa: https://www.romaniatv.net/veste-proasta-pentru-nicusor-dan-intrarea-gabrielei-firea-in-cursa-pentru-bucuresti-ii-da-calculele-peste-cap_8274385.html

Ultimă oră

Același autor