28 C
București
23 iunie, 2024

Se scumpesc parcările în Capitală de la 1 martie

27 februarie 2023

Începând cu data de 1 martie, prețul pentru locurile de parcare din București se modifică. În tot oraşul, taxa pentru o oră în parcarea publică va fi 5 lei, iar riveranii vor avea abonamente speciale.

Un abonament pentru o zi va costa 30 de lei, iar şoferii vor putea lăsa maşina în orice parcare publică din Bucureşti.

Persoanele care au case în apropierea locurilor publice de parcare vor achita o taxă mult mai mică decât cea de bază, astfel, aceștia trebuie să plătească 50 lei pentru abonamentul lunar, respectiv, 500 lei pentru cel pe un an.

O altă informație de interes pentru șoferii români se referă la aplicarea sancțiunilor, în cazul în care noile taxe pentru locurile de parcare din Capitală nu sunt achitate.

Începând cu data de 1 martie, persoanele care nu plătesc în maxim 15 minute de la ocuparea unui loc vor fi amendate. Sancțiunea va fi de 200 lei, iar mașina lor va fi blocată în parcarea respectivă de către autorități.

Parcările din București au fost un subiect discutat de mulți șoferi, nemulțumiți de prețuri și de amenzi. Se pare că procedurile se schimbă în doar câteva zile, mai exact, de la data de 1 martie, informații pe care persoanele care folosesc mașina în oraș trebuie să le cunoască foarte bine și să le respecte pentru a evita sancțiunile.

Cererile se fac online

Începând din acest an, cererile pentru obținerea unui loc de parcare rezidențial, pentru reînoirea sau rezilierea contractului, obținerea cardului de parcare și, în general, orice solicitare referitoare la parcări se poate face doar online, la adresele următoare:

Procedura de reînnoire a contractelor de închiriere loc parcare se va desfășura până pe 31 martie 2023. La fel și cea de obținere a cardurilor de parcare.

Cardul de parcare de reședință trebuie expus (lipit) la loc vizibil în colțul din dreapta sus al parbrizului autovehiculului, pentru identificare.

De asemenea, prin scanarea codului de bare al cardului de parcare la stațiile de plată Self Pay, se poate achita taxa de utilizare a parcajului de reședință.

În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.

Yang Uk, cercetător la Institutul Asan pentru Studii Politice din Seul, explică de ce ar putea însemna, de asemenea, că alte țări vor avea…

Ciclistul sloven Primoz Roglic (Jumbo Visma) a câştigat luni, la sprint, prima etapă a Turului Cataloniei 2023, desfăşurată pe distanţa de 164,6 km, în…

Primarul Nicuşor Dan nu știe câte clădiri cu risc seismic sunt în București, afirmă un articol publicat de jurnaliștii de la Puterea. „Deşi Puterea a…

Sursa: https://romanialibera.ro/social/se-scumpesc-parcarile-in-capitala-de-la-1-martie/

Ultimă oră

Același autor