18.1 C
București
30 aprilie, 2024

Scurtcircuit la stația unei CET din Capitală. Când se va reveni la…

Scurtcircuit la stația unei CET din Capitală. Când se va reveni la parametrii normali ai centralei

ELCEN anunță că miercuri, 3 mai, ora 15:14, a intervenit un scurtcircuit pe alimentarea cu tensiune electrică a stației de tratare a apei din cadrul CET București Sud, fapt ce a condus la imposibilitatea tratării apei și, implicit, a funcționării centralei.

“Miercuri, 3 mai, un scurtcircuit produs la stația de tratare a apei din cadrul CET București Sud a condus la declanșarea cazanului nr 4 și a turbinei cu abur nr 3, ceea ce a condus la indisponibilizarea centralei”, informează ELCEN, printr-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Potrivit sursei citate, echipele de reparatori și electricieni ale ELCEN au intervenit imediat pentru a remedia situația apărută, astfel că la ora 17 s-a reușit punerea parțială sub tensiune a stației de tratare a apei. Sarcina termică va fi preluată de un cazan de apă fierbinte care va fi pornit în cursul acestei seri, astfel încât se va relua în scurt timp livrarea agentului termic din CET București Sud.

“Facem toate eforturile pentru a reveni cât mai repede la schema normală de funcționare. Revenirea se va face progresiv”, mai precizează reprezentanții ELCEN.

Potrivit anunțului acestora, seara trecută, CET București Sud a livra agent termic la o temperatură redusă față de comanda

, urmând ca în cursul zilei de astîzi să se revină la parametrii de funcționare corespunzători.

“Regretăm situația apărută. Asigurăm locuitorii racordați la sistemul de termoficare din București că angajații ELCEN fac la acest moment tot ce le stă în putință ca să reducă cât mai mult disconfortul creat”, au mai transmis reprezentanții ELCEN.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Sursa: https://romanialibera.ro/social/scurtcircuit-la-statia-unei-cet-din-capitala-cand-se-va-reveni-la-parametrii-normali-ai-centralei/

Ultimă oră

Același autor