22.1 C
București
28 aprilie, 2024

Scandal pe bugetul Capitalei. A fost votat abia la a patra încercare: „Nu poți să sapi bucureștenii chiar dacă e an electoral”

După trei luni de blocaj, Bucureștiul are un buget aprobat de consiliul general. Este pentru prima dată când Nicușor Dan stă în fața noii majorități formată din PSD și PNL.

Bugetul Capitalei a fost adoptat vineri de consilierii generali, au anunțat reprezentanții PSD-PNL.

Conform acestora, în cadrul ședinței convocate vineri de consilierii generali PSD București și PNL București, proiectul aprobat duce banii Primăriei Capitalei „către proiecte serioase, nu doar pentru evenimentele pe care primarul general le pregătea pentru campania electorală”.

„Trebuie să luam în calcul ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Cele trei grupuri politice din cadrul Consiliului General au venit cu amendamente.

Recomandare din top articole

Așa cum se practică în fiecare consiliu.

Grupul USR nu a vrut să accepte niciun amendament pe care l-am propus și PNL a venit cu un amendament simplu: bani pe execuția pe anul trecut, la serviciul de transport public și bani pentru serviciul de termoficare.

Grupul PSD a venit cu alte amendamente. Astăzi avem un buget aprobat cu un amendament care alocă peste 240 de milioane la serviciul de termoficare, peste 200 de milioane la transport public, servicii care erau subfinanțate, plus bani pentru a plăti datoria restantă pentru persoanele cu dizabilități.

Un amendament simplu care să aducă echilibru în București pentru că nu poți să sapi bucureștenii chiar dacă e an electoral”, a spus viceprimarul liberal Stelian Bujduveanu.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/scandal-buget-capitala-704610.html

Ultimă oră

Același autor