8.7 C
București
27 aprilie, 2024

Scandal după ce Nicușor Dan a început distrugerea Cotroceniului. Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la PMB, prima reacție / video

22.03.2024 13:53

22.03.2024 13:49

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD – PNL la Primăria Municipiului București, a fost invitat la DC News și DC News TV unde a vorbit despre decizia lui Nicușor Dan de a permite accesul autobuzelor în Cartierul Cotroceni.

Unul dintre subiectele discutate în cadrul emisiunii, de către analistul politic Bogdan Chirieac și invitatul acestuia, Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD – PNL la Primăria Municipiului București, este cel referitor la scandalul pornit recent de Nicușor Dan după ce a decis să permită accesul autobuzelor în Cartierul Cotroceni.

„Știți că este un scandal uriaș pornit acum. Domnul primar Nicușor Dan a dat drumul autobuzelor în Cartierul istoric Cotroceni, deci pe Strada Doctor Lister, pe Strada Doctor Carol Davila, unde sunt numai monumente istorice, zone protejate și cu flora protejată, cu arbori vechi.” , a spus Bogdan Chirieac.

„Aia e, întâmplător, aceeași zonă protejată în care se găsesc și Facultatea de Medicină și Spitalul Universitar de Urgență. Este foarte interesant. Vă mirați că circulă autobuzele. La spitalul Universitar în față, spre Splaiul Independenței, este o parcare insuficientă pentru Spitalul Universitar.

Când am avut o discuție legată de proiectul de extindere al Spitalului, care presupunea un corp nou de clădire în fața Spitalului Universitar, domnul primar a susținut timp de aproape o lună că acolo este o zonă verde protejată și acolo era o parcare autorizată constructiv de către Primăria Generală a Capitalei prin 2000-2005.

Adică asta vreau să vă spun. Nu există o cunoaștere amănunțită a realității din teren care să coincidă cu ceea ce scrie în Planul Urbanistic și cu ceea ce se întâmplă, de fapt, în realitate. Așa că nu ne mai mirăm că apar astfel de măsuri.”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

Ce părere are despre decizia lui Nicușor Dan

„Deci, în cazul de față, cum vedeți faptul că în Cotroceni au intrat autobuze pe străzi protejate, cu pedigri?” , a întrebat Bogdan Chirieac.

„Probabil că are vreun studiu de fezabilitate, un studiu de impact. Nu e vorba de pedigri aici, este vorba de utilitatea acestei măsuri.”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

„Domnule profesor, sunt case, sunt trotuare, spre deosebire de noile cartiere. ” , a insistat Bogdan Chirieac.

„Sunt case, sunt distanțe mici care pot fi parcurse altfel. Sunt sau nu sunt trotuare. Sunt zone pe lângă Facultatea de Medicină unde trotuarele arată deplorabil.”, a completat Cătălin Cîrstoiu.

„Am vrut să spun că măcar e spațiu care poate fi numit trotuar. Prin noile construcții știți că s-a scos de tot trotuarul.” , a spus Bogdan Chirieac la DC News.

22 Martie 2024, 14:16

Sursa: https://www.dcnews.ro/scandal-dupa-ce-nicusor-dan-a-inceput-distrugerea-cotroceniului-cirstoiu-candidatul-psd-pnl-la-pmb-prima-reactie-video_953449.html

Ultimă oră

Același autor