18.1 C
București
30 aprilie, 2024

Primarul Capitalei: Plantăm 97 de arbori tineri în cadrul proiectului Coroană Verde pentru Regina Elisabeta

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat luni că 97 de arbori tineri vor fi plantaţi în cadrul proiectului Coroană Verde pentru Regina Elisabeta.

„În primă etapă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a defrişat 64 de

de pe bulevardul Regina Elisabeta, între Piaţa Universităţii şi Piaţa Mihail Kogălniceanu. Copacii tăiaţi se aflau în declin biologic şi reprezentau un pericol pentru maşini şi trecători. Alţi nouă arbori vor fi transplantaţi în Parcul Izvor. În locul acestora, vor fi plantaţi 97 de arbori, din următoarele specii: 10 mesteceni aurii, 26 ginkgo biloba, un stejar roşu, 31 de arbori de gumă şi 29 de glădiţe”, a scris edilul general, pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că plantarea noilor copaci va începe în aproximativ două săptămâni, după ce vor fi scoase rădăcinile rămase şi va fi pregătit terenul.

Proiectul Coroană Verde pentru Regina Elisabeta este unul dintre proiectele câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă organizat de Primăria Capitalei, prin care societatea civilă a propus proiecte de dezvoltare a Bucureştiului, acestea fiind implementate şi finanţate de PMB, mai precizează edilul general.

Sursa: https://jurnalul.ro/stiri/observator/nicusor-dan-arbori-proiect-coroana-verde-regina-elisabeta-962284.html

Ultimă oră

Același autor