14.1 C
București
17 mai, 2024

Pionul Diana Șoșoacă iese din joc! Meciul pe tabla de șah a anului electoral continuă!

Mai sunt câteva ore în care pot fi depuse listele candidaţilor la alegerile locale şi la europarlamentare, aşa încât putem spune că, numai printr-o minune, Diana Şoşoacă şi partidul SOS România, ar putea să primească aviz favorabil din partea Biroului Electoral Municipal Bucureşti.

Am scris ,,printr-o minune’’, dar, mai aproape de adevăr ar fi să scriu ,,prin reducere la absurd’’ fiindcă, potrivit bunei ştiinţe a logicii formale, numai în acest fel am putea să admitem că o asociere de persoane având pretenţia că reprezintă o formaţiune politică de anvergură naţională poate recurge la asemenea practici absolut incorecte cum ar fi lipsa datelor personale ale semnatarilor sau a numelui candidatului de pe listele depuse la birourile electorale.

Am folosit pluralul pentru că, din informaţiile care circulă în spaţiul public, situaţia în care se află la Bucureşti partidul Dianei Şoşoacă- unde, din cele 19.344 de semnături,au rămas valabile numai 17.882,un total şi aşa cu mult sub cele 20.000 de semnături necesare- se repetă şi în alte locuri. Ba,încă, într-o formă mult mai gravă! De pildă,la Constanţa, deputatul USR Stelian Ion, candidat la alegerile pentru calitatea de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, a sesizat că numele său figurează pe listele depuse de partidul condus de Diana Şoşoacă ! Şi nu numai numele său, ci şi al mai multor membrii ai USR Constanţa. Ceea ce este un fals grosolan de care partidul senatoarei Diana Şoşoacă s-a folosit pentru a se înscrie în cursa electorală.

Pus,în acest fel, în faţa faptului împlinit, deputatul Stelian Ion a sesizat Biroul Electoral Municipal Constanţa, urmând să facă o sesizare penală la Parchet. Dar chiar şi până să cunoaştem răspunsul acestei instituţii, cred că situaţia prezentată trebuie să fie prezentată, în datele sale reale, marelui public aşteptat la vot la începutul lunii iunie. Şi asta din mai multe motive. În primul rând, pentru că lidera partidului, Diana Şoşoacă, este de profesie avocat, adică un om care are înalta îndatorire profesională, morală şi civică să apere şi să susţină adevărul şi, în acest fel, să apere societatea de fals, de abuz şi de minciună, în orice situaţii s-ar manifesta asemenea mentalităţi sau practici străine şi ostile democraţiilor consolidate. În acelaşi timp, avocata Diana Şoşoacă este şi senator, adică unul dintre cei investiţi de electoratul românesc să elaboreze legile statului de drept şi să vegheze la respectarea lor neabătută.

Rezultă, de aici, o dublă contradicţie în termeni,atâta vreme cât un om al lumii justiţiei şi un senator al României admite şi pune în act asemenea practici nu doar incorecte ci pur şi simplu frauduloase pentru a participa la alegerile locale şi europarlamentare. Urmând ca, dacă tertipurile îi vor reuşi, recurgă la ele şi la alegerile parlamentare şi, de ce nu?, la cele prezidenţiale.

S-ar prea putea ca, luând cunoştinţă de aceste stări de fapte, oameni de bună credinţă care până acum ar fi votat pentru Diana Şoşoacă şi pentru partidul său, să vadă adevărata faţă a lucrurilor şi să se întrebe:,,Oare chiar atât de naivi( ca să nu spun mai rău n.n.) ne-au crezut?’’ Da, stimate doamne şi stimaţi domni, aşa v-au crezut! Şi aşa ne-au crezut! Lucru mult mai grav, de asemenea personaje, precum Diana Şoşoacă et comp, au avut nevoie anumite cercuri de interese şi de influenţă pentru a compromite idei sacre ale etosului românesc. Manipulând apoi lucrurile pentru ca, la orice încercare de a promova şi de a apăra Interesul Naţional al României Europene şi Euroatlantice, să ni se spună fără menajamente:,, Voi vorbiţi? Ia uite cine sunt şi ce fac patrioţii voştri!’’

Se discutată, de acum, dacă evenimentele din ultimele zile ar putea să marcheze capătul de drum al ultra-zgomotoasei şi foarte fumigene cariere politice a Dianei Şoşoacă. Dar nu pentru că respectiva persoană ar avea de gând să facă un pas în spate, ci, pur şi simplu, pentru că aceia care au pariat pe ea în jocul lor cu o miză atât de grea realizează că bomba cu neutroni politico-propagandistici s-a fâsâit înainte de termen şi, pe româneşte, şi-au luat mâna de pe ea. De unde,însă, nu trebuie să tragem şi concluzia că subiectul este închis.

Dimpotrivă, s-ar putea ca pe tabla de şah a electoralelor să apară alte piese ceva mai importante decât pionul Diana Şoşoacă. Am în vedere câteva semnale lansate de către câţiva posibili competitori. Semnale care nu se mai rezumă la vocalize patriotarde sau negativiste, anti UE sau anti NATO, ci avansează scenarii proiective mult mai atent construite. Scenarii care, de acum, au intrat în atenţia unor canale mediatice şi ar putea să ne fie prezentate ca alternative dezirabile pentru viitorul României şi al naţiei.

Concluzia vine de la sine: Pionul Diana Şoşoacă iese din joc.Partida pe tabla de şah a anului electoral 2024 continuă!

Sursa: https://jurnalul.ro/editorial/pionul-diana-sosoaca-iese-din-joc-meciul-pe-tabla-de-sah-a-anului-electoral-continua-963543.html

Ultimă oră

Același autor