22.2 C
București
18 mai, 2024

Posibil act terorist în Australia după ce un tânăr a înjunghiat un bărbat. Adolescentul, împuşcat

Poliţia australiană a anunţat duminică faptul că a împuşcat mortal un băiat după ce acesta a înjunghiat un bărbat în capitala Australiei de Vest, Perth, într-un atac despre care autorităţile au spus că ar avea indicii de terorism, relatează Reuters.

Au existat semne că tânărul de 16 ani, înarmat cu un cuţit de bucătărie, fusese radicalizat online, au declarat autorităţile statului, adăugând că au primit apeluri de la membri îngrijoraţi ai comunităţii musulmane locale înainte de atac, care a avut loc sâmbătă noaptea.

Atacul, în suburbia Willetton, a avut „semnele” terorismului, dar nu a fost încă declarat act terorist, a declarat poliţia.

„În acest stadiu, se pare că a acţionat singur şi în mod exclusiv”, a declarat premierul Australiei de Vest, Roger Cook, într-o conferinţă de presă televizată în capitala statului, Perth, cu privire la atacator.

Victima, înjunghiată în spate, era stabilă la spital, au precizat autorităţile.

Premierul Anthony Albanese a declarat că a fost informat despre incident de către poliţie şi agenţiile de informaţii, care au informat că nu există o ameninţare în curs de desfăşurare.

„Suntem o naţiune iubitoare de pace şi nu există loc pentru extremismul violent în Australia”, a declarat Albanese pe platforma de socializare X.

Incidentul survine după ce luna trecută poliţia din New South Wales a acuzat mai mulţi băieţi de infracţiuni legate de terorism în cadrul investigaţiilor care au urmat înjunghierii unui episcop creştin asirian în timp ce acesta ţinea o predică transmisă în direct la Sydney, pe 15 aprilie. Atacul asupra episcopului a avut loc la doar câteva zile după şase persoane au fost ucise prin înjunghiere în suburbia Bondi de pe plajă din Sydney.

Infracţiunile comise cu arme de foc şi cuţite sunt rare în Australia, care se clasează în mod constant printre cele mai sigure ţări din lume, potrivit guvernului federal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 09:37

ieri, 12:33

vineri, 15:08

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/posibil-act-terorist-in-australia-dupa-ce-un-tanar-a-injunghiat-un-barbat-adolescentul-impuscat-22368518

Ultimă oră

Același autor