20.2 C
București
23 iunie, 2024

Ministerul Economiei, prin Societatea Carfil SA, va semna, pe 24 mai, un acord strategic de cooperare industrială cu Periscope Aviation, la expoziţia Black Sea Defense and Aerospace

astăzi, 17:26

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul Societăţii Carfil SA, subsidiară a companiei naţionale Romarm SA, va semna, vineri 24 mai, un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile – Periscope Aviation, la Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare va avea loc vineri, 24 mai 2024, la ora 11:00, la standul CN Romarm SA din Pavilionul A, A 827, au transmis organizatorii Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, într-un comunicat de presă.

Acest acord marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construirii de UAV-uri militare şi civile.

20 mai –

Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz

30 mai –

. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie – Eveniment Profit.ro:

. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie – Maratonul Energiei

Proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării, mai arată sursa citată.

Societatea Carfil SA, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă.

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024 este cel mai important eveniment regional dedicat apărării şi securităţii şi se va desfăşura, între 22 şi 24 mai, la Bucureşti, pe platforma Romaero Băneasa. Expoziţia a ajuns la cea de-a IX-a ediţie, va avea loc pe o suprafaţă de 50.000 metri pătraţi şi va reuni anul acesta peste 400 dintre cei mai mari producători globali de tehnică militară, din mai mult de 30 de state membre sau partenere NATO, care îşi vor prezenta cele mai noi produse şi servicii din portofoliu. Vor ajunge în Capitală şi peste de 300 de delegaţi străini de nivel înalt, reprezentanţi ai 55 de state, de pe toate continentele.

Sursa: https://www.news.ro/economic/ministerul-economiei-prin-societatea-carfil-sa-va-semna-pe-24-mai-un-acord-strategic-de-cooperare-industriala-cu-periscope-aviation-la-expozitia-black-sea-defense-and-aerospace-1922402618452024051721596389

Ultimă oră

Același autor