20.7 C
București
4 mai, 2024

OMV Petrom aprobă alocarea de dividende de 2,6 mld. lei din profitul net de anul trecut

OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis miercuri distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul net înregistrat anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Randamentul este de 6%, ţinând cont aici de preţul actual de tranzacţionare al acţiunilor SNP. La începutul lunii februarie, când compania şi-a anunţat intenţia, randamentul ajungea la 7,1%.

Data de înregistrare pentru acţionari este pe 15 mai, plata urmând să aibă loc pe 5 iunie. În total, societatea inclusă în indicele de referinţă BET îşi va remunera acţionarii cu aproximativ 2,6 miliarde de lei.

Pentru 2023, OMV Petrom a raportat venituri din vânzări de 38,8 miliarde lei, în scădere cu 37% fată de nivelul din 2022, ca urmare a preţurilor în scădere ale mărfurilor şi a vânzărilor mai mici de energie electrică, în timp ce profitul net a fost de 4 miliarde lei, faţă de nivelul record de 10,3 miliarde lei atins anul anterior.

Acţiunile SNP au plus 20% anul acesta, faţă de 11% pe BET şi 8,6% în cazul indicelui energiei BET-NG, conform BVB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/omv-petrom-aproba-alocarea-de-dividende-de-2-6-mld-lei-din-profitul-net-de-anul-trecut-22355276

Ultimă oră

Același autor