17.8 C
București
18 mai, 2024

Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka sunt pregătite pentru o nouă confruntare în finala de la Caja Magica

Rivalitatea dintre Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka continuă sâmbătă, în finala de la Madrid Open, o rejucare revanşă a ultimului act din 2023, de la Caja Magica.

Iga Swiatek

Sabalenka va căuta sâmbătă să câştige pentru a treia oară trofeul pe zgura de la Madrid. Bielorusa câştigat titlul de două ori, iar anul trecut a învins-o pe Swiatek cu 6-3, 3-6, 6-3 pentru a cuceri al doilea său titlu. Swiatek l-a criticat atunci pe Feliciano Lopez, directorul turneului, în legătură cu programarea.

Ea a venit la turneul din capitala Spanie cu scopul de a câştiga câteva meciuri, după ce a câştigat Australian Open în ianuarie. A trecut cu greu de de nume precum Magda Linette, Robin Montgomery şi starul tenisului WTA din ultima vreme, Danielle Collins.

Apoi a trecut de Mirra Andreeva, meci urmat de adevăratul test, o partidă în care a fost la două puncte de înfrângere în faţa Elenei Rybakina. În cele din urmă a câştigat cu 1-6, 7-5, 7-6(5) pentru un loc în finală.

Pentru Iga Swiatek, câştigarea turneului ar fi o premieră. Ea a pierdut un singur set în cele cinci victorii ale sale la Madrid. A trecut de Wang Xiyu, Sorana Cirstea şi Sara Sorribes Tormo, înainte de a ceda un set în faţa lui Beatriz Haddad Maia. A fost însă doar un simplu obstacol, după care a trecut uşor de Madison Keys.

Revanşa finalei de anul trecut va fi a 1zecea întâlnire din carieră a celor două. Prima din acest sezon, însă, cu Swiatek având un avantaj de 6-3. Ea a câştigat cea mai recentă confruntare dintre ele la finala WTA de la Cancun.

Având nevoie să câştige meciul pentru a termina anul pe locul 1, ea s-a impus cu 6-3, 6-2.

Swiatek a reuşit până acum să îşi apere locul în clasament, datorită calităţii jocului ei pe zgură, ceea ce înseamnă că pe umerii ei apasă mult mai multă presiune.

Partida începe de la ora 19.30, ora României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 14:41

astăzi, 14:28

astăzi, 08:35

Sursa: https://www.mediafax.ro/sport/iga-swiatek-si-aryna-sabalenka-sunt-pregatite-pentru-o-noua-confruntare-in-finala-de-la-caja-magica-22368228

Ultimă oră

Același autor