23.9 C
București
29 martie, 2024

O pacientă i-a murit azi post-operator și Tătaru a trebuit să fugă de la București la Huși să potrivească actele

21:49, 1 martie 2022

Obscurul Nelu Tătaru este cunoscut în orașul Huși ca „Nelu Apendicită”, apendicectomia fiind operația pe care fostul ministru al Sănătății o făcea cel mai des în spitalul din localitate. Medic specialist în chirurgie generală, Nelu Apendicită, lingușitor și slugarnic pe lângă Ludovic Orban, ajunge în 2020 ministru al Sănătății, funcție din care stârnește hohote de râs dar mai ales de plâns. După 9 luni, Tătaru este schimbat din funcția de ministru și primește politic poziția de președinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Vrând să fie și chirurg și politician și fără să-i pese de fapt de pacienții săi, Tătaru stă la București, în fiecare săptămână, de luni până joi după-masă când la ora 16.00 ar trebui să înceapă programul lui de chirurg la Spitalul din Huși.

Cum teleportarea încă nu s-a inventat în viața reală, Tătaru beneficiază de o pontare în fals pentru ziua de joi: ori la Parlament unde figurează prezent fizic la Comisia de Sănătate joia, ori la spital unde face internări în fiecare joi începând cu ora 15.00. Singurul mod în care Tătaru ar putea ajunge de la Parlament la Huși ar fi un elicopter care să-l transporte din Piața Constituției până pe Spitalul din Huși cum am văzut în filmele cu marii chirurgi ai lumii, ceea ce evident nu e cazul pentru târgovețul Nelu.

Deși procedurile legale spun că după ora 15.00 se pot face internări doar de către medicul de gardă, Nelu Tătaru își internează pacienții preferați substituindu-se medicului de gardă, îi operează și pleacă la București, externându-i telefonic după câteva zile.

Acesta a fost și cazul pacientei de 46 de ani C.A., căreia Tătaru i-a eliminat vezica biliară printr-o colecistectomie clasică. În a cincea zi de la intervenție, pacienta pe care Tătaru a lăsat-o în spital el plecând la ședința de la Parlament, a murit.

Cum niciun medic din spital nu a reușit să convingă familia pacientei decedate să facă cerere de scutire de necropsie, val-vârtej Tătaru s-a urcat în mașină și a plecat la Huși să se înțeleagă cu aparținătorii. Până la închiderea ediției, familia nu cedase încă insistențelor politicianului. Vom reveni.

Sursa: https://www.curentul.info/dezvaluiri/o-pacienta-i-a-murit-azi-post-operator-si-tataru-a-trebuit-sa-fuga-de-la-bucuresti-la-husi-sa-potriveasca-actele/

Ultimă oră

Același autor