12.8 C
București
6 mai, 2024

Legea nescrisă a parcărilor din București. Valiza pusă pe stradă, ultimul model de blocator din inima Capitalei

Bucureștenii au renunțat la scaune, bidoane și lăzi de bere. Parcarea se rezervă acum cu valiza pusă pe stradă. Imaginea a fost surprinsă în fața hotelului Capșa.

18 apr. 2024, 18:31

Valiza pe stradă, noua modalitate de a-ți păstra locul de parcare

În fața hotelului Capșa, valiza a ajuns să țină loc de blocator de parcare pentru un șofer din Capitală, chiar lângă Poliția Locală, fără nicio jenă. Să găsești un loc de parcare în București e o misiune grea, ar putea fi considerat chiar sport național, dar ingeniozitatea bucureștenilor nu dezamăgește niciodată.

Capitala e sufocată de mașini, iar parcări nu găsești tot timpul, așa că unii șoferi ajung să recurgă la măsuri extreme. Mulți dintre cei care locuiesc în Capitală cunosc metodele clasice de rezervare a parcărilor: lădițe de bere, scaune sau bidoane și tomberoane.

De această dată, un șofer și-a lăsat valiza în drum ca să-și asigure un loc de parcare în fața Hotelului Capșa. Un bărbat a postat o fotografie cu geamantanul „parcat” pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București, însoțită de descrierea:

„Strada Edgar Quinet – centrul capitalei – Rezervat pentru plătitori cash – Poliția Locală – în față. Mulțumim!”.

Geamantanul și-a așteptat proprietarul, în ploaie, chiar lângă mașina de poliție. În comentarii, un membru al grupului a menționat că sunt și alte mașini de poliție, pe aceeași stradă, dar sunt abandonate.

Problema parcărilor în București persistă de ani de zile, dar nimeni nu face nimic. Astfel, mulți bucureșteni folosesc diferite obiecte pentru ocuparea locului de parcare, care e foarte important într-un loc plin de mașini.

Se ajunge adesea și la scandaluri, atunci când un loc de parcare pe care un șofer îl consideră al său este ocupat de un autovehicul străin.

Recent, o bucureșteancă și-a găsut mașina zgâriată, cu ștergătoarele ridicate, iar capota era plină de ouă sparte și gunoaie. Vecinul său, care locuiește de mai mulți ani în acel bloc, și-a însușit bucata de asfalt pe care ea își parcase mașina. Din aceast cauză, pentru că nu a respectat legea nescrisă a locatarului, a suportat consecințele, scrie

Sursa: https://www.romaniatv.net/legea-nescrisa-a-parcarilor-din-bucuresti-valiza-pusa-pe-strada-ultimul-model-de-blocator-din-inima-capitalei_8255911.html

Ultimă oră

Același autor