12.8 C
București
25 aprilie, 2024

Germania recunoaște Bucureștiul ca fost ghetou deschis și oferă compensații evreilor persecutați

13:43, 14 decembrie 2021

Republica Federală Germania este conștientă de responsabilitatea sa deosebită în urma nedreptăților comise de regimul nazist. Prin urmare, toate guvernele federale au tratat cu prioritate specială acordarea de compensații morale și financiare. Reglementări în acest sens au fost stabilite imediat după încheierea războiului.

Pe viitor, evreii persecutați care au locuit la București în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pot beneficia de prestații suplimentare:

– în baza reglementărilor privind compensațiile pentru persoanele persecutate de regimul nazist, precum și

– în baza Legii privind pensiile care derivă dintr-o activitate desfășurată într-un „ghetou”.

Acest lucru a devenit posibil datorită recunoașterii orașului București ca fost „ghetou deschis”. Decizia a fost luată de guvernul federal în data de 5 noiembrie 2021.

Bucureștiul va fi inclus imediat într-o listă în care sunt consemnate toate locurile recunoscute drept „ghetou” în reglementările privind compensațiile și pensiile.

Această decizie a fost posibilă datorită celor mai noi constatări ale unui raport recent elaborat de Centrul israelian de cercetare și comemorare a Holocaustului Yad Vashem.

Mai multe detalii, precum și informații despre condiții și cereri, pot fi găsite pe site-ul ambasadei în limba germană

sau în limba română

Sursa: https://www.curentul.info/in-lume/germania-recunoaste-bucurestiul-ca-fost-ghetou-deschis-si-ofera-compensatii-evreilor-persecutati/

Ultimă oră

Același autor