13.7 C
București
30 aprilie, 2024

Germania lansează un apel urgent pentru a susţine apărarea aeriană a Ucrainei

Germania a făcut apel la statele membre ale Uniunii Europene şi NATO să consolideze cât mai repede posibil apărarea aeriană a Ucrainei, în timp ce rachetele ruseşti au lovit miercuri oraşele ucrainene, iar preşedintele ucrainean a repetat apelurile urgente de sprijin, scrie Reuters.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, şi ministrul de externe, Annalena Baerbock, s-au adresat UE, NATO şi ţărilor terţe într-o nouă iniţiativă care va fi discutată şi la reuniunea miniştrilor de externe din cadrul G7 din această săptămână.

Ucraina se confruntă cu un deficit de muniţie, în condiţiile în care finanţarea vitală din partea SUA este blocată de luni de zile de republicanii din Congres, iar UE nu reuşeşte să livreze muniţiile la timp.

„Noi şi partenerii noştri din întreaga lume trebuie să fim acum la fel de hotărâţi în apărarea noastră împotriva terorii ruseşti din aer”, a declarat Baerbock înainte de reuniunea ministerială a G7 de pe insula italiană Capri.

„O apărare aeriană mai puternică este o chestiune de viaţă şi de moarte pentru mii de oameni din Ucraina şi cea mai bună protecţie pentru propria noastră securitate”, adaugă el.

În ultima lovitură, rachetele ruseşti au ucis miercuri cel puţin 16 persoane şi au rănit zeci în oraşul Cernihiv din nordul Ucrainei, ceea ce l-a determinat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să facă un nou apel pentru arme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

astăzi, 22:09

astăzi, 21:55

astăzi, 21:53

astăzi, 20:32

astăzi, 19:45

astăzi, 18:54

astăzi, 21:22

astăzi, 21:08

astăzi, 19:47

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/germania-lanseaza-un-apel-urgent-pentru-a-sustine-apararea-aeriana-a-ucrainei-22344143

Ultimă oră

Același autor