17.1 C
București
30 aprilie, 2024

Gabriela Firea, despre pactul pe migrație adoptat de Parlamentul European: ,, România a demonstrat că este un partener de încredere”

Publicat: 16/04/2024, 08:40

Președintele PSD București, Gabriela Firea, a punctat într-o postare pe pagina de facebook care sunt avantajele adoptării pactului pe migrație în Parlamentul European. Candidata la listele de europarlamentare din partea PSD-PNL mai spune că ,,acesta nu este doar un succes legislativ, ci și un semnal că drumul nostru către integrarea deplină în spațiul Schengen este acum mai clar ca niciodată.”

Gabriela Firea enumeră câteva din avantajele pactului pe migrație, adoptat recent.

Ce aduce nou Pactul pentru noi?

1. Asumarea unui control eficient la frontiere – un pas înainte pentru a ne alinia cu standardele Schengen și a arăta că suntem pregătiți să gestionăm frontierele externe ale UE.

2. Responsabilitatea preluării migranților ilegali – un angajament care demonstrează solidaritatea și seriozitatea noastră în fața provocărilor comune europene.

3. O abordare unitară în UE – dacă măsurile se aplică uniform, Austria nu mai are motive să se opună aderării noastre la Schengen cu frontierele terestre, a notat Firea.

Acesta mai identifică și alte beneficii cum ar fi: Proceduri de azil rapide și eficiente; Identificare și controale de securitate îmbunătățite; Flexibilitate pentru statele membre în gestionarea solicitărilor de azil; Măsuri pro-active în crizele de migrație.

Șefa PSD București mai precizează că țara noastră este un partener de încredere și că în curând românii vor avea liberă circulație.

Este un moment de cotitură pentru politica de migrație și pentru consolidarea încrederii între statele membre. România a demonstrat că este un partener de încredere, capabil să își asume responsabilități și să contribuie la gestionarea colectivă a provocărilor. Una dintre prioritățile europarlamentarilor români, în viitorul Parlament European, este libera circulație pentru cetățenii României, a scris Firea pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri externe –

16 Apr, 09:00

16 Apr, 08:45

Economic –

16 Apr, 08:38

Ultima oră

16 Apr, 08:15

Vremea –

16 Apr, 08:02

16 Apr, 08:00

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/gabriela-firea-despre-pactul-pe-migratie-adoptat-de-parlamentul-european-romania-a-demonstrat-ca-este-un-partener-de-incredere-20187173

Ultimă oră

Același autor