12.8 C
București
26 aprilie, 2024

EXCLUSIV. De 5 ani, Primăria Capitalei nu reușește să schimbe conductele pe…

EXCLUSIV. De 5 ani, Primăria Capitalei nu reușește să schimbe conductele pe un km. Termia promisă de Nicușor Dan pare o glumă proastă. FOTO

Nicușor Dan promitea, încă de la preluarea

, modernizarea sistemului public de termoficare, însă Primăria Capitalei nu reușește să rezolve nici problema conductei de pe o porțiune de stradă cu o lungime de puțin peste un kilometru.

După cum a arătat “România liberă”, Primăria Municipiului București (PMB), prin fosta RADET sau actuala Compania Municipală Termoenergetica, sapă an de an pe Strada Dezrobirii din sectorul 6 al Capitalei, pe porțiunea cuprinsă între Bulevardul Iuliu Maniu și Strad Uverturii (una dintre cele mai aglomerate zone ale orașului), pentru a înlocui conducte ce fac parte din sistemul public de termoficare.

În ciuda numeroaselor intervenții, tot sunt probleme cu livrarea de agent termic, iar aburii de la apa caldă pierdută în pământ se pot observa zilnic ieșind din ochiurile capacelor de canalizare.

Intervenții la câteva zile

Săpăturile în zonă nu au lipsit nici la începutul acestui an.

“În data de16 februarie 2023, echipele companiei au intervenit pentru depistarea unei avarii la conducta magistrală Dn 1000 mm. Avaria a fost localizată pe strada Dezrobirii nr. 2, pe un tronson de rețea termică primară vechi de aproape 45 de ani (anul punerii în funcțiune – 1979)”, precizează Termoenergetica, într-un răspuns official pentru “România liberă”.

După cum demonstrează imaginile surprinse de reporterii cotidianului național “România liberă”, după doar opt zile de la intervenția menționată de Termoenergetica, angajați ai companiei municipal au mers din nou pentru a rezolva problema, în același loc, pe 24 februarie a.c..

Pe durata intervenției din cursul săptămânii trecute, a fost întreruptă furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură pentru șase puncte termice care alimentează aproximativ 75 de blocuri”, precizează Termoenergetica, pentru intervenția din 16.02.2023.

Noi promisiuni de la municipalitate

Reprezentanții administrației publice locale anunță noi săpături pe Strada Dezrobirii, în acest an, pentru înlocuirea conductelor vechi ale sistemului public de termoficare.

În urma lucrărilor din 2018, aproximativ 25% din lungimea magistralei este conductă nouă, iar după lucrările de anul acesta, mai mult de jumătate din țeava veche va fi înlocuită”, ne-au mai menționat reprezentanții Termoenergetica.

Municipalitatea bucureșteană mai precizează că “Toate intervențiilepe strada Dezrobirii, atât cele reprezentând lucrările pentru remedierea avariilor, cât și cele pentru înlocuirea porțiunilor de conductă, au fost efectuate cu forțe proprii, respectiv de către angajații companiei (n.r. – Compania Municipală Termoenergetica S.A.)”.

Cetățenii din zona menționată spun că au avut “ceva mai multă” căldură în iarna recent încheiată, în comparație cu precedentul sezon rece, însă și facturile la întreținere au fost semnificativ mai mari.

Pentru un apartament cu trei camere din zona Străzii Dezrobirii, racordat la sistemul public de termoficare, întreținerea pentru o lună de iarnă este de aproximativ 600 de lei.

În iarna 2021 – 2022, factura pentru o lună era de circa 500 de lei.

În 2022, majoritatea PNL-USR-PMP din Consiliul General al Municipiului București a aprobat, la cererea primarului Nicușor Dan, majorarea tarifului la gigacalorie pentru populație.

Urmărește România Liberă pe

Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.

Miniștrii Afacerilor Externe și miniștrii Apărării din țările membre UE discută situația din Ucraina și din Republica Moldova, în mai multe reuniuni care se…

Armata din Coreea de Nord a desfășurat un exercițiu militar cu durata de două zile, în care s-a antrenat inclusiv pentru a realiza un…

Sursa: https://romanialibera.ro/investigatii-romania-libera/incognito/exclusiv-de-5-ani-primaria-capitalei-nu-reuseste-sa-schimbe-conductele-pe-un-km-termia-promisa-de-nicusor-dan-pare-o-gluma-proasta-foto/

Ultimă oră

Același autor