24.5 C
București
14 aprilie, 2024

Dosarul Hexi Pharma a fost închis. Faptele s-au prescris

Curtea de Apel București a luat decizia de a dispune încetarea procesului privind cazul directorilor Hexi Pharma, deoarece faptele s-au prescris, iar firma va plăti despăgubiri.

Procesul început împotriva celor doi directori ai companiei Hexi Pharma, Flori Dinu și Mihai Leva a încetat. Cei doi fuseseră condamnați în primă instanță la câte 3 ani de închisoare.

Pedepsele au fost anulate astăzi, 3 martie 2023, pe motiv că faptele s-au prescris.

Directorii în cauză nu vor mai putea ocupa funcția de manager într-o societate comercială și nici nu vor mai putea exercita vreo activitate într-o societate având ca obiect producerea şi comercializarea de biocide, pe o perioadă de 5 ani.

De altfel, reamintim că, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, s-a sinucis în mai 2016, asta după ce a aflat că se pregătește o anchetă penală în privința dezinfectanților diluați care erau livrați de firma sa către sute de spitale din România.

Pronunţarea sentinţei definitive în dosarul Hexi Pharma ar fi trebuit dată de Curtea de Apel Bucureşti în urmă cu doi ani, însă judecătorii au repus cauza pe rol în noiembrie 2020. Procesul a fost apoi tergiversat în aşteptarea unei expertize, care nu a adus nimic nou în dosar, potrivit Agerpres.

Urmărește România Liberă pe

2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.

Potrivit unui amendament admis la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, adoptat luni de Senat,…

Patru din 10 români se declară fericiți cu nivelul de avuție personală din prezent, în timp ce 16% dintre respondenții la un studiu Revolut…

Acțiunile bancare americane au crescut în mare parte luni, iar creditorii europeni și-au revenit după o scădere bruscă de la începutul ședinței, după ce…

Sursa: https://romanialibera.ro/la-zi/dosarul-hexi-pharma-a-fost-inchis-faptele-s-au-prescris/

Ultimă oră

Același autor