16.8 C
București
25 aprilie, 2024

Doctorul Stamate câștigă la CAB procesul în care un judecător de la Tribunalul București decisese să-i închidă gura

07:40, 18 iulie 2022

Pe 13 noiembrie 2020, în plin val doi când oameni infectați cu COVID mor în așteptarea unui loc la ATI, într-un sistem sanitar putrezit de corupție, de pilăraie și de umilință, o hotărâre revoltătoare, 1780/2020, a fost luată de un judecător al Tribunalului București, la cererea lui Victor Zota, condamnat definitiv de Înalta Curte la închisoare cu suspendare în dosarul de trafic de ovocite din clinica Sabyc pe care în calitatea sa de președinte al Agenției Naționale de Transplant, Zota o acreditase ilegal.

Deranjat că vocalul doctor ORL, Marian Stamate, unul din puținii medici curajoși care devoalează mizeria de sub preș, scria pe Facebook despre el, l-a dat în judecată cerându-i daune morale.

Judecătorului i s-a părut că lui Zota, infractor condamnat penal definitiv, împreună cu soția, de judecătorii ÎCCJ, nu condamnarea la închisoare i-ar fi știrbit reputația și onoarea, ci faptul că doctorul Stamate scrie despre asta. Așa că l-a obligat pe Stamate, fără să țină seama de zecile de decizii CEDO privind libertatea de exprimare, să-i plătească 20.000 de lei lui Zota și să elimine pasaje din postările sale deși majoritatea erau de fapt citate din articole de presă pe care ORL-istul le distribuia pe contul său de Facebook, în principal cerându-i-se să elimine sintagma „condamnat penal” la adresa lui Zota și că Zota ar fi șeful lui Pintea. Seria de postări ale lui Stamate a început după ce fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea prinsă în flagrant de luare de mită, l-a readus în Agenția de Transplat pe Victor Zota, la doar trei luni după ce-l îndepărtase din funcție și după ce Anca Baculea, șefa ANT îl reclamase la Diicot, ceea ce a revoltat jurnaliști, politicieni și pe doctorul Stamate, singurul acționat în judecată de controversatul Zota.

Curtea de Apel București a admis apelul doctorului Stamate și a schimbat total sentința Tribunalului București, respingând „în tot cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată” și obligându-l pe Zota să-i plătească lui Stamate cheltuielile de judecată de 2.500 lei. Decizia poate fi atactă cu recurs.

Citește și

14 postări a cerut judecătorul să fie eliminate sau editate

Din minuta postată pe portalul instanțelor judecătorul reiese că Zota, cu tupeu, a cerut mult mai mulți bani de la Stamate dar nu i s-au acordat decât 20.000 de lei, iar Stamate a fost obligat să șteargă sau să editeze 14 postări, majoritatea fiind articole de presă distribuite, în principal cerându-i-se să elimine sintagma „condamnat penal” din dreptul numelui lui Zota.

Așadar instanța a obligat „paratul sa inlature de pe pagina de Facebook „Marian Stamate” pe care o administrează, mentiunile referitoare la reclamant cuprinse în postările publicate in perioada 12.03.2019 – 03.07.2019, şi anume:

1. Postarea din 12.03.2019, ora 06.52: se înlătură paragraful “ ..la momentul la care au venit rapoartele…Practic sa oprească activitatea de prelevare”.

Postarea era preluată de la

dar doar dr. Stamate e obligat să o înlăture

2. Postarea din 19.03.2019, ora 06.18: din paragraful “Ori Sorina face ce stie ea mai bine..” , se va înlătura numele reclamantului

Stamate considera că Pintea răspundea comenzilor lui Irinel Popescu și Victor Zota și acest lucru a fost considerat defăimător pentru Zota de către respectivul judecător: „ Ori, Sorina face ce stie ea cel mai bine exact cand omul s-a internat: turism, la comanda sefilor ei din umbra (Irinel, Zota, et Co). Turism la Budapesta, da. Semn ca Liviu Dragnea este bine si de sanatate degraba plesnitor.”

Astfel, prin halucinanta decizie judecătorească, șeful din umbră al lui Pintea va rămâne doar Irinel Popescu.

3. Postarea din 19.03.2019, ora 18.18: din paragraful “Din care se vede cam cu ce se ocupa… ”, se va înlătura sintagma “cea prea plecata lui Zota Victor (condamnat penal)”

4. Postarea din 02.04.2019, ora 10.05: din paragraful “Sorina, medicii nu sunt platiti…” , se va înlătura propozitia “ Asa ti-a spus tie Zota?”

5. Postarea din 12.04.2019, ora 14.11: se va înlătura paragraful “.. doamna Grasu este sefa lui Victor Zota ….în funcţie de criteriile cunoscute doar de initiati”

Paragraful de eliminat este: „ doamna Grasu este sefa lui Victor Zota si a sotiei acestuia, Rosana Turcu, tentaculele principale (la vedere) ale treburilor cu organele voastre, ale cetatenilor romani: ea joca rolul de persoana persuasiva, de convingatoare al apartinatorilor, de manipulator profesionist (sub nome de guerre de coordonator intraspitalicesc), astfel incat familiile sa isi dea consimtamantul pentru ca sotul ei Victor sa poata avea „materie prima” si sa decida unde (in ce centru) si cui anume se vor repartiza aceste organe, in functie de criteriile cunoscute doar de initiati.”

Judecătorul cere eliminarea paragrafului deși 10 ani la rând, transplanturile din România nu au respectat criterii legale, aceasta fiind concluzia controlului cerut de ministrul sănătăţii la Agenţia Naţională de Transplant. Decizia judecătorului încalcă decizia CEDO în cauza Bladet Tromsø şi Stensaas contra Norvegiei care prevede că dacă cineva citează acuzații „cuprinse într-un raport oficial redactat de către un funcţionar al statului în exercitarea atribuţiilor sale de control”, nu are obligația de a mai verifica nimic.

6. Postarea din 03.06.2019, ora 14.11: se înlătură în totalitate paragraful “Poate că de asta infractoarea (…) nu e aşa, Sorina?”

Paragraful este de fapt un comentariu plecând de la articolul din Evenimentul zilei care este și distribuit de Stamate și intitulat:

: „Poate ca de asta infractoarea auto-denuntata Sorina Pintea a redat controlul deplin al transplantului romanesc unui infractor dovedit cu acte (Victor Zota) care cunoaste foarte bine zona, he,he! Sa calculam,Sorina: 3000 de copiii disparuti pe an x 1 milion euro bucata, iese cam 3 miliarde de euro pe an!!! He,he, e o suma, nu e asa?! E o intrebare care poate naste muuuulte alte intrebari, nu e asa, Sorina?!

7. Postarea din 05.06.2019, ora 18.03: din paragraful “Emoţii?.. .”, se va înlătura sintagma “Ai sunat la şeful tău, Zota?” , iar din paragraful “ Auzi, înainte de asta… ” se va înlătura sintagma “condamnatul penal”

8. Postarea din 08.06.2019, ora 14.19: se va înlătura expresia “vagabonzii tăi” deși nu se face referire la ZOTA , doar că el probabil s-a simțit vizat de epitet.

Postarea era o distribuire a articolului

9. Postarea din 12.06.2019, ora 20.18: din paragraful “ Doar între Lucan. .” se va înlătura numele reclamantului

Paragraful incriminat: „ Sorina Pintea despre dezvăluirea HotNews.ro că Alexandru Arșinel a făcut transplant renal în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare: Nu cred că este cazul să facem spectacol public!”

Are dreptate, bre, femeia! Pai, ea si umbrele care o ghidoneaza iubesc intunericul, noaptea ca hotii, specialitati de casa, sa nu fie public, sa fie spectacol privat, monser!!! Doar intre Lucan, Pintea, Zota, Zamfir, Irinel si restul initiatilor sau „mafia profesorilor”, cum le spunea Radu Deac. Spectacol privat cu batista pe tambal, cu Arsinel pe scena! Dar,stai, ca – intrucat nu exista o trasabilitate dincolo de orice dubii ale organelor – mai avem si intrebarea publica: de unde venea el organu’ pentru Arsinel?! Si in locul unuia de 71 de ani la vremea aia, nu era moral si etic sa fie salvat un copil sau un tinar?! Ai?! Dar ssshhhh….sa nu fie nimic public, sa fie privat, sa fie pe sest, serpeste, in penumbra dictata de umbrele care ii dicteaza Sorinei fiecare gest. Ssshhhh!

10. Postarea din 20.06.2019, ora 12.46: din paragraful “Contabila de cherestea…” , se va înlătura numele reclamantului

Paragraful incriminat: „ Contabila de cherestea poreclită „ministra sănătății”, aka Sorina Pintea, a declarat că in 2017 un spital a dat 10.000 euro pentru recuperarea bazelor de date. Asta înseamnă finanțarea terorismului, parcă. A mai zis că se duce și la DIICOT, să depună plângere penală. Eu zic că te riști, Sorina: vezi să nu te rețină oamenii ăia pentru explicații. Sau il bagi la apă pe Dorel?! Auzi, dacă tot treci pe la DIICOT, nu uita să întrebi si de dosarele pe transplant, ale sefilor tăi (Zota, Irinel, etc). Ca să nu faci două drumuri. Tic-tac…”

11. Postarea din 24.06.2019, ora 15.07: se înlătură paragraful “ I-auzi! Poate pe acelaşi suport..”,

12. Postarea din 24.06.2019, ora 16.11: se va înlătura paragraful “Sorina Pintea, verifică te rog … să te remanieze”

13. Postarea din 01.07.2019, ora 22.06: din paragraful “ Cum ar fi Agenţia Naţională a Medicamentelor.. ”, se va înlătura menţiunea “Care Pintea numeşte la Agenţia Naţională de Transplant un condamnat penal (Zota).. ” iar din paragraful “ Cata vreme Pintea..” se va înlătura numele reclamantului

Paragraful integral: „Cata vreme Pintea, Zota, Șișu – si altii ca ei – mai raman fie si o singura ora in functie, nimic nu e castigat si totul va fi pierdut pentru tara asta.”

14. Postarea din 03.07.2019, ora 20.44, din paragraful “ Cum era e aşteptat, # Digi 24…” se va înlătura numele reclamantului

Paragraful integral: „Cum era de asteptat, #Digi24 trece in tabara umbrelor din zona transplantului si face apologia acestora. Emisiunea din aceasta seara arata, insa, aspecte macabre: un ficat de la Oradea este transportat intr-o „punga de 1 leu” pusa intr-o cutie in care duc manelistii micii, ceafa si berea la picnic, ca sa mearga manelele ca unse! Toate organele sunt transportate ca de la macelarie, fara nici o identificare, fara nici o securizare, fara protocoale, fara etichetare, printre picioarele pasagerilor de pe cursele regulate Tarom. Hai, Sorina Pintea, hai ca puteti (tu, Zota, Zamfir, etc)….mai ramine sa puneti gratarele si peisajul e complet!”.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/doctorul-stamate-castiga-la-cab-procesul-in-care-un-judecator-de-la-tribunalul-bucuresti-decisese-sa-i-inchida-gura/

Ultimă oră

Același autor