8.7 C
București
27 aprilie, 2024

Ce ne așteaptă după alegeri. Chirieac: Pur și simplu România o să cadă din picioare. Deci hai să ne trezim!

22.03.2024 20:50

foto: Freepik

Ce ne așteaptă după acest an „nebun”?

Previziunile lui Bogdan Chirieac pentru viitorul politic al României nu sunt dintre cele din „registrul bun”. În condițiile în care, în prezent, se schimbă liste, se retrag candidați, se fac alegeri comasate, se impun nume de la Centru, se poartă discuții la nesfârșit – altfel spus „se schimbă schimbarea” de azi pe mâine, analistul politic crede că, după alegeri, haosul va fi și mai mare, iar România s-ar putea destabiliza până la prăbușire.

„Faptul că s-au comasat alegerile aruncă în aer administrația locală de aici până la sfârșitul anului. Fiindcă pe de o parte vor fi alegerile locale în iunie, dar în unele locuri vor fi în funcție doi primari – unul în funcție, unul ales, două consilii ș.a.m.d. Și probabil că bugetul localităților va fi consumat, în trei luni de zile făcut praf tot. Și atunci va veni noul primar, noul consiliu, noul președinte de CJ, noul primar de sector, noul primar al Bucureștiului, dacă va fi cazul… de la 1 octombrie când vor intra în birouri vă dați seama că nu vor avea un șfanț! Și nici Guvernul n-are bani, că a venit onorabila Comisie Europeană să spună ce plângem noi la televizor de un an de zile că nu s-a făcut nimic cu PNRR-ul, cu absorbția de fonduri și alte asemenea lucruri. În schimb, vor să majoreze din nou taxele pentru că nu e altă soluție. Și aici e aberația. Vor crește și cheltuielile statului în continuare.

Dacă nu se reformează statul – și sunt convins că și dl. Ciolacu și dl. Ciucă sunt conștienți de lucrul acesta – dacă nu are loc o reformă profundă a statului, pur și simplu România o să cadă din picioare. Dacă acum ne țin ceilalți… Gândiți-vă că fără această reformă în justiție, în administrație, în educație, în sănătate – chestiuni fundamentale ale statului… Repet, a venit CE și ne-a spus – Băi, n-ați luat nimic din PNRR! Ați eșuat! – asta ne spune Comisia Europeană! Deci hai să ne trezim! Vina, dacă vreți, e la un om care de 10 ani e președintele României! El a schimbat 9 premieri. Iar asta n-a făcut bine României. Chiar dacă n-are atribuții directe moral, președintele Iohannis este cel responsabil. Poate ne ajută Dumnezeu și șterge o parte din mediocritatea acestor mandate dacă ajunge Secretar General al NATO” a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Acest articol reprezintă o opinie.

Sursa: https://www.dcnews.ro/ce-ne-asteapta-dupa-alegeri-chirieac-pur-si-simplu-romania-o-sa-cada-din-picioare-deci-hai-sa-ne-trezim_953502.html

Ultimă oră

Același autor