9.8 C
București
5 mai, 2024

Biroul Electoral Central, EXCEPȚIE pentru PSD-PNL, după depășirea termenului de denunțare a protocolului. Daniel BĂLUȚĂ își reînscrie candidatura

Publicat: 25/04/2024, 11:07

Biroul Electoral Central face excepție pentru Alianța PSD-PNL după depășirea termenului de depunerea a documentelor de rupere a Alianței electorale, data fiind de 21 aprilie, conform calendarului adoptat prin HG. Conform noii decizii a BEC, termenul este acum 26 aprilie. Ca urmare a faptului că Alianța va fi ruptă, Daniel Băluță, primarul sectorului 4, este nevoit să se reînscrie din partea PSD, cu o nouă candidatură. Deputatul Gabriel Andronache susține că la nivel de sectoare sunt protocoale distincte.

Surse din PSD ne-au transmis că protocolul privind ruperea Alianței abia a fost trimis la desființare.

Urmează să depunem și protocoalele de înființare a aliantelor pentru sectoare. În HG e o eroare, dar BEC, în atributiile lui de intepretare si aplicare unitara a legii au dat o altă Hotărâre.

Ce spune OUG-ul privind alegerile locale și europarlamentare?

OUG 21/2024 adoptată de guvern arată la Articolul 5, alineatul 4 (FIG de mai jos) că ”Acordul de desființare a protocolului de constituire a unei alianțe electorale se depune la biroul electoral unde a fost înregistrat acesta cu cel puțin 4 zile înaintea termenului-limită de depunere a candidaturilor”., iar termenul era de 21 aprilie, însă deciziile au fost trimise cu câteva zile mai târziu.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a afirmat că în mod normal nu sunt multe lucruri de modificat, la nivel de sector.

Nu suntem în această situație deoarece la nivelul municipiului București nu s-au depus candidaturi. Doar la sectoare unde s-au înregistrat protocoale distincte, ne-a declarat Andronache.

Daniel Băluță se reînscrie din partea PSD

La sectorul 4, din surse am aflat că Daniel Băluță va strânge din nou semnături în weekendul acesta și își va depune candidatura săptămâna viitoare. Candidatura ar ar depusă din partea PSD, întrucât vinerea trecută a fost din partea Alianței PSD-PNL.

În actualizare!

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Energie –

25 Apr, 11:15

Știri –

Război în Ucraina –

25 Apr, 11:11

Ultima oră

Actualitate –

25 Apr, 11:07

Sănătate –

25 Apr, 11:00

25 Apr, 10:31

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/biroul-electoral-central-exceptie-pentru-alianta-psd-pnl-dupa-depasirea-termenului-daniel-baluta-isi-reinscrie-candidatura-20194331

Ultimă oră

Același autor