17.8 C
București
18 mai, 2024

România revine cu succese notabile de la Campionatul Mondial al Ciobăneștilor Belgieni din Italia

În săptămâna 22-28 aprilie 2024, pasionații de ciobănești belgieni din întreaga lume și-au dat întâlnire la Bovolone, în apropiere de pitorescul oraș Verona, pentru a participa la prestigiosul Campionat Mondial al Ciobăneștilor Belgieni FMBB 2024. Asemănător cu o Olimpiadă pentru aceste rase de câini, evenimentul a inclus competiții în diverse discipline: IGP, Mondioring, Agility, Canicross, Bikejoring, Obediență, Căutare și Salvare, dar și Herding, o premieră pentru acest an, toate acestea transformând campionatul într-un spectacol de emoție și adrenalină.

Succes Argintiu pentru România

România și-a afirmat cu mândrie prezența, remarcându-se prin cucerirea locului doi în competiția de Mondioring, categoria a doua. Reprezentantul nostru, Robert Caraman, de la Ringstar Club București, împreună cu câinele său Ottlinger’s Mork, un Malinois în vârstă de cinci ani, au impresionat juriul și publicul cu o coordonare exemplară și execuție precisă a exercițiilor, stabilindu-se astfel ca o forță dominatoare în cadrul competiției.

Performanța României în Clasamentul pe Echipe

Pe scena internațională, echipa României a demonstrat o formă impresionantă, clasându-se pe locul 5 cu un total de 955 puncte. Aceasta poziție ne-a situat la o diferență de doar 66,83 puncte de Belgia, liderul clasamentului cu 1021,83 puncte. România a surclasat națiuni cu tradiție în acest sport, cum ar fi Italia – țara gazdă – Spania, Statele Unite și Germania, consolidându-și astfel statutul de contender serios pe scena mondială a Mondioringului.

La alte categorii, în Mondioring categoria 1, Tudor-Tim Ionescu și Butelie W Ringstar s-au distins printr-un dificil exercițiu de pază de persoană, trecând testul pe care doar șase din cei douăzeci și patru de câini l-au reușit. În categoria Mondioring 3, performanțele notabile ale rmembrilor echipei naționale au continuat: Olena Lakoshko cu Urumi of Braveheart Oradium a ocupat locul 9 din 48 de concurenți, Alexandru Bondar cu T-Rara of Braveheart Oradium a fost pe locul 14, iar Sergey Bykov cu Black Drive Fire s-a clasat pe locul 33.

Prin aceste realizări, România a demonstrat nu doar expertiza și dedicarea crescătorilor și dresorilor săi, dar și calitatea excepțională a câinilor săi de ciobănești belgieni, afirmându-se ca o putere în ascensiune în acest sport de nișă.

Sursa: https://jurnalul.ro/sport/extrasport/campionatul-mondial-ciobanestilor-belgieni-bovolone-italia-963832.html

Ultimă oră

Același autor