18.9 C
București
29 aprilie, 2024

Banca Națională a României invită publicul la „Zilele porților deschise”

Banca Naţională a României organizează, joi şi vineri, a patra ediţie a evenimentului „Zilele Porţilor Deschise”, mai multe sucursale şi agenţii ale BNR din teritoriu fiind deschise pentru public.

Sursa foto: Agerpres

Conform unui comunicat al băncii centrale, în cele două zile, în intervalul orar 11:00 – 19:00, vor fi organizate tururi ghidate pentru publicul larg în Palatul Vechi al Băncii Naţionale a României din Bucureşti, fără programare prealabilă, pentru a marca 144 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

De asemenea, în premieră, vizitatorii vor putea admira şi exponatele din cadrul expoziţiei temporare „Avram Iancu. Omul. Eroul. Legenda”, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea eroului naţional.

Expoziţia este realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional Militar Regele Ferdinand I, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga din Cluj-Napoca şi Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale ale României.

„În contextul aniversării a 144 de ani de la înfiinţare, Banca Naţională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediţie a evenimentului

. Evenimentul va avea loc în zilele de joi, 18 aprilie, şi vineri, 19 aprilie 2024, când vor fi organizate vizite pentru public în cadrul unor tururi ghidate de aproximativ 30 de minute, fără programare prealabilă, în intervalul 11:00-19:00 (ultima oră de intrare fiind 18:00), în grupuri de maximum 20 de persoane.

Pe parcursul celor două zile, publicul interesat va avea acces la spaţiile bogat decorate ale Palatului Vechi al băncii din strada Lipscani nr. 25 (inclusiv la sala Consiliului de Administraţie şi vechiul cabinet al Guvernatorului), va afla informaţii inedite despre istoria noastră instituţională de la ghizii Muzeului BNR, va admira cele mai importante obiecte expuse în cadrul Muzeului şi va putea să atingă unul dintre preţioasele exponate – un lingou din aur”, se menţionează în comunicat.

Recomandare din top articole

Tot în perioada 18-19 aprilie 2024, mai multe sucursale şi agenţii din teritoriu ale Băncii Naţionale a României vor fi deschise pentru public, în acelaşi interval orar. Acestea sunt: Sucursala Regională Cluj, Sucursala Regională Constanţa, Sucursala Regională Dolj, Sucursala Regională Iaşi, Sucursala Regională Timiş, Agenţia Argeş, Agenţia Brăila.

Evenimentul Zilele Porţilor Deschise a fost lansat în 2019 şi marchează aniversarea băncii centrale a României.

Sursa: https://www.antena3.ro/economic/banci/porti-deschise-bnr-banca-nationala-a-romaniei-707097.html

Ultimă oră

Același autor