13.5 C
București
5 mai, 2024

Are Sebastian Burduja şanse pentru Primăria Capitalei? Vicepreşedintele PNL: E greu să câştige Burduja acum, dar îl pregătim pentru următorii patru ani

Sebastian Burduja nu este un candidat de avarie, declară la RFI vicepreşedintele PNL, Virgil Guran.

El recunoaşte însă indirect că Burduja nu are şanse să câştige alegerile pentru Primăria Capitalei pe 9 iunie.

Virgil Guran, vicepreşedintele PNL

Întrebat dacă Sebastian Burduja este mai vulnerabil acum, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din alegerile pentru PMB, Virgil Guran a negat.

„Nu este mai vulnerabil, din contră, a devenit mai cunoscut. Părerea mea, eu sunt realist, noi îl pregătim pe Burduja pentru următorii patru ani. Nu va obţine un scor rău, o să vedeţi, dar este clară situaţia că este greu să câştige, dar aşa se pregăteşte un candidat”, adaugă vicepreşedintele PNL.

El afirmă că Burduja „nu este un candidat de avarie”.

„Este preşedintele pe Bucureşti şi de regulă, preşedintele unei formaţiuni îşi asumă o candidatură. Sincer vorbind, dacă bucureştenii ar avea răbdarea să stea să analizeze profilul tuturor candidaţilor, vă spun că Burduja este acel om care ar trebui să iasă (…). Eu l-aş vedea primar, fără probleme, pe Burduja, dar există aceste prejudecăţi la români, în general, stai că nu e atât de vechi în politică, nu are nu ştiu ce vârstă, nu a mai fost înjurat de 15 ori”, potrivit lui Virgil Guran.

La remarca realizatorului RFI că Sebastian Burduja nu va câştiga alegerile, dar nu din cauză că e prea tânăr, ci din cauza strategiei greşite a PNL-PSD, Virgil Guran a replicat: ”Aici am recunoscut că noi trebuia să pregătim un candidat mai din timp, dar dinamica lucrurilor, cu schimbările care au avut loc în PNL în anii aceştia, poate acest lucru a generat o întârziere. Inclusiv PSD-ul, care are atâţia oameni, a întârziat. Da, cred că dacă ieşeam mai repede cu un om, aveam şanse mai mari”.

Coaliţia a decis să meargă la alegerile pentru Primăria Capitalei cu

, respectiv Gabriela Firea – PSD şi Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/politic/vicepresedinte-pnl-e-greu-sa-castige-burduja-acum-dar-il-pregatim-pentru-urmatorii-patru-ani-22355868

Ultimă oră

Același autor