17.1 C
București
8 septembrie, 2024

Absurditate la cote maxime în București! Șoferii primesc amenzi uriașe chiar dacă au plătit taxa de parcare

Șoferii din București se confruntă cu o situație extrem de absurdă. Este vorba despre faptul că s-au trezit cu amenzi în poștă, cu toate că și-au achitat taxa pentru parcare. Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru.

14 mai 2024, 11:10

Toți șoferii care parchează în București ar trebui să fie conștienți de această informație esențială: chiar dacă și-au achitat taxa de parcare, pot fi susceptibili pentru primirea unor amenzi. Această situație neașteptată a devenit realitate, iar motivul pentru problema în cauză este schimbarea numărului de SMS pentru plăta parcării.

În București, pe panourile din oraș, a început să fie afișat un nou număr de SMS (#7576) pentru a plăti parcarea în Capitală. Cu toate acestea, există un aspect problematic: în multe locuri, numărul de SMS indicat pentru plată rămâne același ca în anii anteriori, și anume #7458.

Potrivit informațiilor furnizate de stiripesurse.ro, schimbarea neașteptată a numărului unic #7458, utilizat în repetate rânduri pentru plata parcării în București și a călătoriilor cu STB, poate expune șoferii la riscul de a primi amenzi chiar și atunci când au plătit legal pentru parcarea vehiculelor lor

În 2024, procedura de scoatere a unei mașini din circulație este mult simplificată. Radierea autovehiculului presupune parcurgerea a două etape distincte: radierea fiscală și radierea din circulație. Pentru a completa acest proces, este necesar să pregătiți un dosar care să cuprindă o serie de documente esențiale, printre care se numără:

Formularul de cerere completat de solicitant;

Documentul care dovedește că autovehiculul a fost depozitat într-un spațiu adecvat, conform prevederilor legale;

Certificatul de înmatriculare – original;

Plăcuțele cu numărul de înmatriculare;

Cartea de identitate a vehiculului – original;

Certificatul de atestare fiscală;

Certificatul de radiere – în 3 exemplare;

Actul de identitate al solicitantului – original;

În cazul persoanelor juridice, vor fi necesare documente care să confirme înființarea și identitatea juridică, precum și adresa de sediu, în copie (cum ar fi certificatul constatator eliberat de Oficiul Național al Registrului Comerțului), împreună cu o împuternicire autentică a reprezentantului legal;

În cazul în care dosarul este depus de o altă persoană decât titularul, va fi necesară o procură specială autentificată de notarul public.

Sursa: https://www.romaniatv.net/absurditate-la-cote-maxime-in-bucuresti-soferii-primesc-amenzi-uriase-chiar-daca-au-platit-taxa-de-parcare_8294569.html

Ultimă oră

Același autor