15.3 C
București
28 martie, 2024

Zece vasluience vor reprezenta judetul la Olimpiada de limba francezã

15 martie 2023

9 ore ago

– Advertisement –

REZULTATE… Zece eleve din judetul Vaslui s-au calificat la etapa nationalã a Olimpiadei de limbi romanice, sectiunea de limbã francez ã. Printre ele se numãrã Marcu Ilinca si Otel Raluca, elevele care s-au clasat, anul trecut, pe locul I, la faza nationalã a acestei competitii. De asemenea, pe listã se aflã si Bãbusanu Mara, cea care a obtinut în 2019, la Olimpiada nationalã de limbi romanice – limba francezã, al treilea punctaj pe tarã si o Mentiune MEN. O parte din cele zece eleve se pregãtesc si în cadrul Centrului Judetean de Excelentã, alãturi de profesorii Badea Camelia-Ecaterina, M î tã Alexandru, Tala s man Elena si Luca Mihaela-Rodica. „Felicitãri elevilor si profesorilor îndrumãtori pentru rezultatul obtinut! Mult succes la etapa nationalã a competitiei care se va desfãsura în perioada 09-13 aprilie 2023 la Cluj-Napoca, judetul Cluj!”, a transmis Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui.

Olimpiada de limbi romanice – limba francezã se adreseazã atât elevilor din învãtãmântul public, cât si celor din învãtãmântul particular si confesional, care au aptitudini deosebite în domeniul limbii franceze, indiferent de clasã si de regimul de studiu al limbii – normal, intensiv sau bilingv. Etapa judeteanã a Olimpiadei de limbi romanice – limba francezã s-a desfãsurat pe 11 martie, la Scoala Gimnazialã „Alexandra Nechita” din Vaslui, si a avut 98 elevi participanti. „Regulamentul specific privind organizarea si desfãsurarea olimpiadei de limbi romanice – limba francezã” prevede obtinerea unui punctaj minim de 90 de puncte (nivel gimnazial), respectiv de 85 de puncte (nivel licesal) pentru calificarea elevilor la etapa nationalã.

La etapa nationalã a Olimpiadei va participa, din fiecare judet, pentru fiecare regim de studiu al limbii franceze, câte un elev, primul în ierarhia clasei/regimului de studiu al limbii franceze la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevãzut de regulament. Pentru limba francezã, la etapa nationalã a Olimpiadei se atribuie maximum 23 locuri suplimentare/clasã (13 locuri pentru categoria regim de studiu normal si 10 locuri pentru categoria regim de studiu intensiv/bilingv), în ordinea descrescãtoare a punctajelor obtinute conform clasamentului national realizat dupã finalizarea etapei judetene/a sectoarelor municipiului Bucuresti.

Iatã lista elevilor care vor reprezenta jude t ul Vaslui la etapa na t ional ã a Olimpiadei de limba francez ã :

Zugravu Andreea Denisa, elevã în clasa a VII – a la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi, profesor îndrumãtor Ciupilan Elena-Cristina, calificatã la categoria clasa a VII -a normal, a obtinut la etapa judeteanã premiul I, cu 98 puncte.

Otel Raluca-Ioana, elevã în clasa a VIII – a la Scoala Gimnazialã „Vasile Alecsandri” Vaslui, profesor îndrumãtor Lupu Oana-Cãlina, calificatã la categoria clasa a VIII -a normal, a obtinut la etapa judeteanã premiul I, cu 98 puncte. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde profesor îndrumãtor este Badea Camelia-Ecaterina.

Marcu Ilinca, elevã în clasa a IX – a la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, profesor îndrumãtor Talasman Elena, calificatã la categoria clasa a IX -a normal, a obtinut la etapa judeteanã premiul I, cu 96,5 puncte. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde are acelasi profesor îndrumãtor.

Boiciuc Lavinia, elevã în clasa a IX – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor îndrumãtor Tãtaru Lola, calificatã la categoria clasa a IX -a intensiv/bilingv, a obtinut la etapa judeteanã premiul al III – lea cu 86 puncte. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde profesor îndrumãtor este Mîtã Alexandru.

Catanã Maria, elevã în clasa a X – a la Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, profesor îndrumãtor Luca Mihaela-Rodica, calificatã la categoria clasa a X -a normal, a obtinut la etapa judeteanã premiul I, cu 95 puncte. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde are acelasi profesor îndrumãtor.

Irimia Diana-Elena, elevã în clasa a X – a la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, profesori îndrumãtori Budaca Gina-Luiza si Ponea Oana-Petronela, calificatã la categoria clasa a X -a intensiv/bilingv, a obtinut la etapa judeteanã premiul al III -lea, cu 86 puncte. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde profesor îndrumãtor este Mîtã Alexandru.

Bãbusanu Mara, elevã în clasa a XI – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor îndrumãtor Bortun Anca-Cristina, calificatã la categoria clasa a XI -a normal, a obtinut la etapa judeteanã premiul I, cu 96 puncte.

Mocanu Ioana, elevã în clasa a XI – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor îndrumãtor Tãtaru Lola, calificatã la categoria clasa a XI -a intensiv/bilingv, a obtinut la etapa judeteanã premiul I, cu 95 puncte. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde profesor îndrumãtor este Mîtã Alexandru.

Constantin Daniela, elevã în clasa a XII – a la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Vaslui, profesor îndrumãtor Macovei Mihaela, calificatã la categoria clasa a XII -a normal, a obtinut la etapa judeteanã premiul al III – lea, cu 86 puncte.

Furnicã Bianca, elevã în clasa a XII – a la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor îndrumãtor Mîtã Alexandru, calificatã la categoria clasa a XII -a intensiv/bilingv, a obtinut la etapa judeteanã premiul al II -lea, cu 91 puncte. Eleva studiazã limba francezã si la Centrul Judetean de Excelentã, unde are acelasi profesor îndrumãtor.

Ultimele Știri

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/zece-vasluience-vor-reprezenta-judetul-la-olimpiada-de-limba-franceza/

Ultimă oră

Același autor