7.2 C
București
18 aprilie, 2024

Zece eleve din județ, calificate la Olimpiada națională de Franceză

De către

15 martie 2023

În urma participării la etapa județeană a Olimpiadei de limbi romanice – Limba Franceză, s-au calificat la faza națională a competiției școlare zece eleve: șase din Vaslui, trei din Huși și două din Bârlad. Etapa următoare se va desfășura între 9-13 aprilie, în Cluj-Napoca.

În acest an școlar, județul Vaslui va fi reprezentat la faza națională a Olimpiadei de limbi romanice – Limba Franceză de zece eleve, care studiază la școli și licee din cele trei municipii: Vaslui, Bârlad și Huși. Acestea s-au calificat la etapa națională grație rezultatelor obținute la faza județeană, desfășurată, pe 11 martie, la Școala Gimnazială „Alexandra Nechita” Vaslui. Olimpiada s-a adresat atât elevilor din învățământul public, cât și celor din învățământul particular și confesional, care au aptitudini deosebite în domeniul Limbii Franceze, indiferent de clasă și de regimul de studiu al limbii: normal, intensiv sau bilingv.

Cele zece eleve calificate sunt:

„Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea olimpiadei de limbi romanice – Limba Franceză prevede obținerea unui punctaj minim de 90 de puncte (nivel gimnazial), respectiv de 85 de puncte (nivel liceal) pentru calificarea elevilor la etapa națională. La faza națională a Olimpiadei va participa, din fiecare județ, pentru fiecare regim de studiu al limbii franceze, câte un elev, primul în ierarhia clasei/regimului de studiu al limbii franceze la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament. Pentru Limba Franceză, la etapa națională a Olimpiadei se atribuie maximum 23 de locuri suplimentare/clasă (13 locuri pentru categoria regim de studiu normal și 10 locuri pentru categoria regim de studiu intensiv/bilingv), în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene/a sectoarelor municipiului București”, a precizat prof. Doina Volocariu, inspector școlar pentru limbi moderne.

De menționat că faza națională a Olimpiadei de Limba Franceză se va desfășura în intervalul 9-13 aprilie, la Cluj-Napoca, județul Cluj.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/03/zece-eleve-din-judet-calificate-la-olimpiada-nationala-de-franceza/

Ultimă oră

Același autor