17.8 C
București
4 mai, 2024

VREMEA extremă lovește România. Locuințe distruse, un spital important, inundat și drumuri blocate

FOTO-VIDEO. Autoturisme distruse de furtună, în Giurgiu

Publicat: 25/04/2024, 08:27

Vremea extremă din ultimele ore a făcut ravagii în mai multe regiuni ale țării. Ploile puternice, vijeliile și grindina căzută au provocat pagube însemnate în cazul mai multor locuințe, dar și un spital important a fost inundat.

În sud-vestul țării, o furtună de proporții a devastat zona timp de o oră, aducând totodată, rafale puternice de vânt, grindină și fulgere.

În comuna Lăpușnicu Mare, o vijelie de cod portocaliu a smuls un copac din rădăcini, care a căzut peste acoperișul unui bloc, blocând o stradă și smulgând țiglele de pe mai multe case.

În Gorj, cel mai mare spital a fost inundat după ce sistemul de scurgere de pe acoperiș nu a mai putut face față volumului mare de apă.

Echipele furnizorului de energie electrică au fost nevoite să întrerupă alimentarea cu electricitate a blocului pentru a evita orice risc suplimentar. Angajații au fost nevoiți să plaseze găleți de plastic pe jos pentru a limita pagubele.

„Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. De asemenea, nici pacienții nu au fost afectați, deoarece această sală nu a fost folosită. De gardă erau cei de la Secția Chirurgie Generală 2 și toate intervențiile chirurgicale au fost efectuate în sălile de operație de etajul 3 aferente acestei Secții,” a declarat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Târgu-Jiu, potrivit

În Caraș-Severin, vijeliile, grindina și vântul puternic au cauzat probleme similare. Apa a pătruns prin acoperișul unui bloc de locuințe sociale, iar drumurile au fost blocate de stratul gros de grindină.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020.
Începând

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Sport –

25 Apr, 08:36

Economic –

25 Apr, 08:30

Știri externe –

25 Apr, 08:00

Ultima oră

Social –

Actualitate –

25 Apr, 07:15

Știri –

25 Apr, 07:00

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/vremea-extrema-loveste-romania-locuinte-distruse-un-spital-important-inundat-si-drumuri-blocate-20194244

Ultimă oră

Același autor