13.5 C
București
4 mai, 2024

Vicepreședinte PNL: „E clar că e greu să câștige Sebastian Burduja acum, dar îl pregătim pentru următorii patru ani”

Sebastian Burduja nu este un candidat de avarie al liberalilor la Primăria Bucureşti, a declarat vicepreședintele PNL, Virgil Guran.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

El recunoaște însă indirect că Burduja nu are șanse să câștige alegerile pentru Primăria Capitalei pe 9 iunie.

Întrebat dacă

este mai vulnerabil acum, după retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din alegerile pentru PMB, Virgil Guran a negat.

„Nu este mai vulnerabil, din contră, a devenit mai cunoscut. Părerea mea, eu sunt realist, noi îl pregătim pe Burduja pentru următorii patru ani.

Nu va obține un scor rău, o să vedeți, dar este clară situația că este greu să câștige, dar așa se pregătește un candidat”, adaugă vicepreședintele PNL.

El afirmă că Burduja „nu este un candidat de avarie”.

„Este președintele pe București și, de regulă, președintele unei formațiuni își asumă o candidatură. Sincer vorbind, dacă bucureștenii ar avea răbdarea să stea să analizeze profilul tuturor candidaților, vă spun că Burduja este acel om care ar trebui să iasă (…).

Eu l-aș vedea primar, fără probleme, pe Burduja, dar există aceste prejudecăți la români, în general, stai că nu e atât de vechi în politică, nu are nu știu ce vârstă, nu a mai fost înjurat de 15 ori”, potrivit lui Virgil Guran.

La remarca realizatorului RFI că Sebastian Burduja nu va câștiga alegerile, dar nu din cauză că e prea tânăr, ci din cauza strategiei greșite a PNL-PSD, Virgil Guran a replicat: „Aici am recunoscut că noi trebuia să pregătim un candidat mai din timp, dar dinamica lucrurilor, cu schimbările care au avut loc în PNL în anii aceștia, poate acest lucru a generat o întârziere.

Inclusiv PSD-ul, care are atâția oameni a întârziat. Da, cred că dacă ieșeam mai repede cu un om, aveam șanse mai mari”, potrivit

Coaliția a decis să meargă la alegerile pentru Primăria Bucureşti cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Sursa: https://www.antena3.ro/alegeri-locale-2024/vicepresedinte-pnl-greu-castigare-sebastian-burduja-primaria-bucuresti-707950.html

Ultimă oră

Același autor