19 C
București
8 septembrie, 2024

UPDATE – Profesor de la Colegiul Sf. Sava din Capitală, reţinut sub acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală, victime fiind doi minori de 16 şi 17 ani / Pe durata cercetărilor nu va derula activităţi cu elevii / Precizările Ministerului Educaţiei

ieri, 18:09

Un bărbat de 51 de ani, profesor la Colegiul Sf. Sava din Capitală, a fost reţinut joi sub acuzaţiile de viol şi agresiune sexuală, victime fiind doi minori de 16 şi 17 ani.

”Ministerul Educaţiei a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind reţinerea unui cadru didactic de la Colegiul Naţional ”Sfântul Sava” din Capitală, în acelaşi timp şi angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE).În acest sens, Ministerul Educaţiei a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informaţii cu privire la măsurile dispuse, astfel încât să putem aplica în regim de urgenţă măsurile legale care se impun în temeiul art. 513 alin. (1) lit. e din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile şi completările ulterioare, privind suspendarea raportului de serviciu”, a transmis, joi seară, MInisterul Educaţiei.

Oficialii instituţiei precizează că ”manifestă toleranţă zero faţă de orice abateri de la normele legale, profesionale, de etică şi faţă de orice formă de abuz şi violenţă: fizică, psihologică sau emoţională”.

”Unitatea de învăţământ în care acesta este încadrat va lua toate măsurile necesare, în conformitate cu prevederile Legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare, pentru protejarea interesului superior al copilului. Conform prevederilor art. 209 alin. (6), în cazul în care cadrul didactic este cercetat pentru fapte care constituie infracţiuni incompatibile cu funcţia didactică, pe perioada desfăşurării cercetării penale, acesta nu va desfăşura activităţi didactice cu beneficiarii primari”, a mai transmis MInsiterul Educaţiei.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

”La data de 25.07.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat în vârstă de 51 de ani), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol săvârşit asupra unui minor şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor”, anunţă Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Conform anchetatorilor, la data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în mun. Bucureşti, sector 3, ”inculpatul a întreţinut cu persoana vătămată, un băiat în vârstă de 17 ani, un act sexual oral, profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”.

De asemenea, la la data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuinţă din mun. Bucureşti, sector 3, inculpatul ”a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziţia de autoritate şi încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”.

”Faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore. În cauză urmează a fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale”, precizează Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul este profesor la Colegiul ”Sf. Sava” din Capitală. Aceleaşi surse au afirmat că cele două victime au depus plângere abia după ce bărbatul nu le-a mai fost profesor.

Sursa: https://www.news.ro/social/update-profesor-colegiul-sf-sava-capitala-retinut-acuzatiile-viol-agresiune-sexuala-victime-fiind-doi-minori-16-17-ani-durata-cercetarilor-derula-activitati-elevii-precizarile-ministerului-educatiei-1922400925002024071821682691

Ultimă oră

Același autor