15 C
București
3 octombrie, 2023

UPDATE – Nou protest al sindicaliştilor din Educaţie, la Bucureşti / Miting în Piaţa Victoriei şi marş / Sunt aşteptate 20.000 de persoane / Premierul se întâlneşte cu liderii sindicaliştilor – VIDEO

astăzi, 06:00

Sindicaliştii din Educaţie protestează din nou, vineri, la Bucureşti, urmând a se strânge în Piaţa Victoriei şi a porni în marş pe străzile Capitalei. Sunt aşteptate 20.000 de persoane care vor cere aplicarea gripei de salarizare. De la ora 12.00, premierul are programată o întâlnire cu liderii sindicaliştilor.

Sindicaiştii s-au strâns în Piaţa Victoriei, iar la ora 12.20 este programată plecarea în maş pe străzile Capitalei.

Oamenii scandează lozinci împotriva Guvernului, a coaliţiei de guvernare şi ăşi cer drepturile.

”Ruşine Guvernului, voi ne-aţi scos de la catedră”, ”Nu cerem milă, cerem ce şi se cuvine”, ”După chip cunoşti o floare / Ciocârlia după cânt / Pe Iohannis şi pe Ciucă după bâlbâit mai tare, dar şi lipsa de cuvânt”, scrie pe unele dintre pancartele pe care le poartă sindicaliştii.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Potrivit autorizaţiei obţinute de sindicalişti din partea Primăriei Capitalei, evenimentul este programat în intervalul 11.00 – 16.00, fiind estimată participarea a 20.000 de persoane.

Potrivit organizatorilor, manifestarea are scopul de a ”atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă persinalul din învăţământul preuniversitar şi superior”.

Protestul se va derula astfel:

Între orele 11.00 – 12.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei

Între orele 12.30 – 15.00, deplasare pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Nicolae Titulescu – Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bulevardul Geniului – Statuia Leu

Între orele 15.00 – 16.00, adunare publică în zona Statuii Leu şi defluirea participanţilor

Pe durata protestului, manifestanţii anunţă că vor folosi bannere, pancarte şi mijloace audio.

Încă de la începutul săptămânii, sindicaliştii au precizat că vor organiza un nou protest în Bucureşti pentru a-şi susţine revendicările.

Sindicaliştii se arată în continuare nemulţumiţi de măsurile Guvernului, chiar şi după adoptarea Declaraţiei privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, document publicat, joi, în Monitorul Oficial.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a afirmat, joi, că sindicaliştii se aşteaptă la aplicarea în integralitate a grilei de salarizare.

”Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar”, a declarat Nistor.

Ultimele date prezentate oficial de către ministrul Educaţiei, Ligia Deca, arătau că, de la 1 iunie când au fost acordate majorări salariale şi până joi, 21.000 de angajaţi din sistem au renunţat la grevă, 13.500 fiind cadre didactice.

Sursa: https://www.news.ro/social/update-nou-protest-al-sindicalistilor-din-educatie-la-bucuresti-miting-in-piata-victoriei-si-mars-sunt-asteptate-20-000-de-persoane-premierul-se-intalneste-cu-liderii-sindicalistilor-video-1922400009002023060621221490

Ultimă oră

Același autor