34.8 C
București
20 iunie, 2024

Un violator care a câştigat 8,9 milioane de dolari la loto a primit acces deplin la câştiguri

Un violator care a câştigat 8,9 milioane de dolari la loto în timp ce se afla în închisoare a primit, după 19 ani, acces deplin la câştiguri.

Bătălia juridică a durat 15 ani.

103 afișări

Iorworth Hoare, în vârstă de 70 de ani, a cumpărat biletul câştigător în timp ce se afla la închisoarea Leyhill din Gloucestershire, Marea Britanie, în august 2004, a relatat The Mirror.

Hoare, care avea şase condamnări anterioare pentru acuzaţii, inclusiv viol şi tentativă de viol, ispăşea o pedeapsă pe viaţă pentru că a încercat să o violeze pe profesoara Shirley Woodman.

După ce a fost eliberat din închisoare în 2005, nu i s-a permis accesul deplin la câştigurile sale la loto din cauza condiţiilor de eliberare, dar pare că primea o alocaţie lunară de 10.766 de dolari, a precizat The Mirror.

Hoare a putut avea acces la restul câştigurilor doar cu acordul administratorilor fondului, format dintr-un oficial guvernamental, avocatul său şi contabilul său.

El a lansat o procedură legală pentru a obţine controlul averii sale în 2008, iar acum a primit acces deplin la bani.

O sursă din cadrul Ministerului de Interne a declarat pentru The Mirror: „Nu s-a putut face nimic din punct de vedere legal pentru a-l opri în cele din urmă”.

Familia lui Woodman, care a murit anul trecut, l-a îndemnat pe Hoare să îşi doneze câştigurile în scopuri caritabile, aşa cum a făcut cu despăgubirile pe care acesta i le-a plătit.

„Ea a donat toţi banii în scopuri caritabile şi asta ar trebui să facă şi el cu banii lui. El poate face un bine cu aceşti bani – aşa cum a făcut mama mea”, a declarat fiica profesoarei, Shelley Wolfson, pentru Mirror.

După ce a descoperit că Hoare a câştigat la loterie, Woodman a luptat pentru despăgubiri, deşi termenul de şase ani pentru a lansa astfel de cereri de despăgubire trecuse.

Un judecător i-a dat dreptate, iar Hoare a trebuit în cele din urmă să plătească 50.000 de lire sterline (62.000 de dolari) drept despăgubiri şi aproape 800.000 de lire sterline (993.000 de dolari) în costuri legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:28

astăzi, 20:46

astăzi, 17:47

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/un-violator-care-a-castigat-8-9-milioane-de-dolari-la-loto-a-primit-acces-deplin-la-castiguri-21800738

Ultimă oră

Același autor