1 C
București
9 decembrie, 2023

Un român beat a avariat un avion. Aparatul nu a mai putut decola

Publicat la 2 octombrie 2023, 11:06

Zborul Zaragoza-București, anulat din cauza unui român beat / Sursa foto: arhiva evz

Pe parcursul unui zbor de la Zaragoza către București, un cetățean român aflat în stare de ebrietate a provocat daune ușii avionului în timp ce încerca să o deschidă cu forța.

Românul beat a făcut ca zborul Zaragoza-București să nu mai poată decola și a fost nevoie ca cei 224 de

să fie evacuați.

Zborul companiei aeriene maghiare către București a fost programat inițial pentru ora 09.15, pe 30 septembrie. Dar, abia duminică, la ora 13.20, avionul a reușit să decoleze de pe Aeroportul din Zaragoza. Astfel că, decolarea a avut loc la 28 de ore după programare.

Un român beat a avariat ușa unui avion pe zborul Zaragoza-București

Conform relatărilor mai multor angajați ai aeroportului, pasagerii zborului

către București au fost nevoiți să petreacă întreaga zi de sâmbătă în terminal. Asta întrucât compania a depus eforturi pentru a remedia defecțiunea la ușa avionului.

Oamenii și-au păstrat încrederea că problema va fi rezolvată și că vor putea decola. Cu toate acestea, remedierea defecțiunii a fost un proces dificil.

Dată fiind imposibilitatea de a transfera pasagerii pe alte zboruri plecând din orașe învecinate, în jurul orei 23.00, compania a fost constrânsă să îi cazeze în hoteluri din Zaragoza.

Z borul Zaragoza-București, făcut de alt avion

Wizz Air nu a fost obligată să trimită un alt avion pentru a prelua pasagerii care au rămas la sol.

Asta deoarece aceeași

care ar fi trebuit să decoleze sâmbătă era pregătită pentru zborul de duminică.

Astfel, pasagerii afectați au fost transferați de la hoteluri în zori la Aeroportul Garrapinillos pentru a pleca către București.

Nu se știe dacă românul a fost arestat sau nu

Comandamentul Gărzii Civile din Zaragoza a raportat incidentul de pe zborul Zaragoza-București duminică. El a subliniat că comportamentul unui pasager aflat sub influența alcoolului, un român cu domiciliul în Zaragoza, a determinat evacuarea celorlalți pasageri.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile nu a putut confirma dacă persoana responsabilă pentru incident a fost arestată. El nu a putut spune nici ce acuzații i-au fost aduse.

Avionul a fost oprit până la sosirea Gărzii Civile. Când au ajuns, ușa era blocată: nu se putea nici deschide, nici închide. Ne-au spus că trebuie să coborâm, să o repare ”, a declarat una dintre persoanele afectate.

Am copilul în spital și soțul meu, care este în armată, nu poate rămâne cu el. Dacă nu zburăm astăzi, nu am putea zbura până marți ”, s-a plâns o româncă.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/roman-beat-avion-decolare-zbor-zaragoza-bucuresti-anulat.html

Ultimă oră

Același autor