34.8 C
București
20 iunie, 2024

Un român a ajuns în custodia autorităţilor din Libia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face demersuri pentru soluţionarea situaţiei unui român care se află în custodia autorităţilor libiene.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seara, că, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, au fost dispuse în regim de urgenţă măsuri specifice, în cooperare cu instituţiile partenere, pentru soluţionarea rapidă a situaţiei cetăţeanului român aflat în custodia autorităţilor libiene, de îndată ce situaţia acestuia a fost cunoscută de autorităţile române.

„MAE menţionează că, în conformitate cu datele obţinute prin intermediul Ambasadei României în Libia (relocată în Tunisia) şi al conducerii misiunii EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia în serviciul căreia se află cetăţeanul român ca angajat al unei companii de securitate private care asigură protecţia personalului misiunii EUBAM, nu este răpit, ci se află în custodia autorităţilor libiene”, arată MAE.

MAE precizează că Ambasada României în Libia (relocată la Tunis) se află în contact permanent cu autorităţile libiene, precum şi cu reprezentanţii misiunii EUBAM şi Delegaţia UE la Tripoli şi se fac toate demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei cetăţeanului român şi eliberarea sa.

În conformitate cu Alerta de călătorie în vigoare pentru Libia MAE recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite orice fel de călătorie în Libia, iar celor care se află încă pe teritoriul libian să părăsească imediat această ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 21:54

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/un-roman-a-ajuns-in-custodia-autoritatilor-din-libia-21798816

Ultimă oră

Același autor