16.5 C
București
28 octombrie, 2024

Un implant ocular redă vederea persoanelor oarbe

Implantul experimental dezvoltat de Science Corporation le-a permis mai multor participanţi nevăzători la un studiu să citească şi să recunoască feţe, scrie publicaţia Wired.

Science Corporation a anunţat rezultate preliminare promiţătoare ale implantului său ocular, Prima, care a restabilit capacitatea de a vedea în rândul unor pacienţi care sufereau de degenerare a vederii legată de vârstă. Participanţii, anterior orbi, au reuşit să citească cărţi şi să recunoască feţe.

Implantul constă într-un cip de 2 mm plasat sub retină, care transformă lumina în impulsuri electrice, permiţând, astfel, creierului să interpreteze semnalele ca imagini.

În studiul clinic, 38 de participanţi cu atrofie au demonstrat îmbunătăţiri semnificative, trecând de la o acuitate vizuală medie de 20/450 la 20/160 după un an.

Deşi implantul oferă o viziune mai clară, utilizatorii nu pot percepe culorile, dar sunt capabili să distingă o nuanţă galbenă. Unele persoane au reuşit să folosească funcţia de mărire pentru a atinge o acuitate de 20/63.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 17:14

astăzi, 17:12

astăzi, 16:54

astăzi, 14:49

astăzi, 14:12

Sursa: https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/un-implant-ocular-reda-vederea-persoanelor-oarbe-22527495

Ultimă oră

Același autor